Page 99 - mag_39
P. 99

Παγωτό                                                                         99


                                       με ταχίνι και μέλι






                                                               Εκτέλεση
              Υλικά                                            Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα)
              1 κουτί φυτική σαντιγί                            σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμέ-

                                                                                          ο
               1 κουτί ζαχαρούχο γάλα                           νο φούρνο στους 200 Cσε αέρα, στη με-
               1 κουτί Μακεδονικό Ταχίνι                        σαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν.

               2 κουτιά φρέσκο γάλα                             Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
                                                                Στο μίξερ χτυπάμε τη σαντιγί να αφρατέψει
               1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο                             καλά για 5-6΄. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο
                1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη               και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομο-
                και χοντροκομμένη                                γενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι και το
                2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας                    μέλι πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χα-
                                                                 μηλή ταχύτητα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
                                                                  Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιη-
                                                                  θεί και το τοποθετούμε σε μεταλλικό φαρδύ
                                                                  μπολ στην κατάψυξη για 30΄. Έπειτα το ξα-
                                                                  ναχτυπάμε για να αφρατέψει για να αποφύ-
                                                                  γουμε και τη δημιουργία κρυστάλλων στο
                                                                  παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄. Επα-
                                                                   ναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για δύο

                                                                   με 3 φορές ακόμα.
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104