Page 99 - mag_39
P. 99
Παγωτό 99
με ταχίνι και μέλι
Εκτέλεση
Υλικά Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα)
1 κουτί φυτική σαντιγί σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμέ-
ο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα νο φούρνο στους 200 Cσε αέρα, στη με-
1 κουτί Μακεδονικό Ταχίνι σαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν.
2 κουτιά φρέσκο γάλα Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μίξερ χτυπάμε τη σαντιγί να αφρατέψει
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο καλά για 5-6΄. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο
1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομο-
και χοντροκομμένη γενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι και το
2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας μέλι πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χα-
μηλή ταχύτητα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιη-
θεί και το τοποθετούμε σε μεταλλικό φαρδύ
μπολ στην κατάψυξη για 30΄. Έπειτα το ξα-
ναχτυπάμε για να αφρατέψει για να αποφύ-
γουμε και τη δημιουργία κρυστάλλων στο
παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄. Επα-
ναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για δύο
με 3 φορές ακόμα.