Page 114 - mag_47
P. 114

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
















































   114




                          Χαλβάς ...εσπεριδοειδών


                                                      Υλικά      Εκτέλεση



                                        σιμιγδάλι χονδρό
                         1 πακέτο (2 ποτήρια και κάτι)  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη,
                                                                 την κανέλα, ττο ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού και
                                               κουκουνάρι       τις φλοίδες μανταρινιού 5' να γίνει το σιρόπι.
                                2 &1/2 ποτήρια ζάχαρη           Εν τω μεταξύ καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μαζί
                                          3 ποτήρια νερό        με το κουκουνάρι σε αντικολλητική κατσαρόλα ή
                                 1 ποτήρι πορτοκαλάδα           τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Ακόμα μπορείτε να
                                        φρεσκοστιμμένη          τοποθετήσετε το σιμιγδάλι σε ταψί και να το βά-
                                      2 ξυλάκια κανέλας        λετε το στο φούρνο σε δυνατή φωτιά ανακατεύ-

                                    ξύσμα πορτοκαλιού,         οντας τακτικά μέχρι να ροδίσει (περίπου 15-20').
                                                               Τέλος, ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι μέσα
                                                 λεμονιού      στο σιρόπι (χωρίς ττις φλοίδες μανταρινιού και
                             και φλοίδες μανταρινιού           την κανέλα) και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το
                                           αν υπάρχουν        πετσέτα για 5-10' και έπειτα τοποθετούμε στη
                                                              σιρόπι. Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα με μια


                                                              φόρμα. Αφού κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και
                                                              περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119