Page 114 - mag_47
P. 114
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
114
Χαλβάς ...εσπεριδοειδών
Υλικά Εκτέλεση
σιμιγδάλι χονδρό
1 πακέτο (2 ποτήρια και κάτι) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη,
την κανέλα, ττο ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού και
κουκουνάρι τις φλοίδες μανταρινιού 5' να γίνει το σιρόπι.
2 &1/2 ποτήρια ζάχαρη Εν τω μεταξύ καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μαζί
3 ποτήρια νερό με το κουκουνάρι σε αντικολλητική κατσαρόλα ή
1 ποτήρι πορτοκαλάδα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Ακόμα μπορείτε να
φρεσκοστιμμένη τοποθετήσετε το σιμιγδάλι σε ταψί και να το βά-
2 ξυλάκια κανέλας λετε το στο φούρνο σε δυνατή φωτιά ανακατεύ-
ξύσμα πορτοκαλιού, οντας τακτικά μέχρι να ροδίσει (περίπου 15-20').
Τέλος, ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι μέσα
λεμονιού στο σιρόπι (χωρίς ττις φλοίδες μανταρινιού και
και φλοίδες μανταρινιού την κανέλα) και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το
αν υπάρχουν πετσέτα για 5-10' και έπειτα τοποθετούμε στη
σιρόπι. Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα με μια
φόρμα. Αφού κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και
περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.