Page 112 - mag_47
P. 112
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η σαλάτα
της Σταχτοπούτας
112
Υλικά
αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά,
flakes κίτρινης τηγανιτής κολοκύθας, φύλλα βασιλικού
Σος γιαούρτι με μαγιονέζα, ελαιόλαδο μπαλσάμικο
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε
flakes (λεπτές φλοίδες). Αλατοπιπερώνουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τις φλοίδες της
κολοκύθας τινάζοντάς τις να φύγει το πολύ αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα βαθύ τηγάνι
και τηγανίζουμε τις φέτες της κολοκύθας λίγες-λίγες, γυρνώντας τις από μια φορά, μέχρι να
πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν κριτσανιστές.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε σε κύβους το αγγούρι, την πιπεριά και τις ντομάτες.
Σε ένα μπολ βάζουμε γιαούρτι (κατά βούληση) μαγιονέζα, λάδι,
μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και
χρησιμοποιούμε πάνω από τα κυβάκια των λαχανικών μας.
Στο τέλος από πάνω βάζουμε τα κριτσανιστά flakes
της κίτρινης κολοκύθας
μαζί με φυλλαράκια
βασιλικού.