Page 85 - mag_49
P. 85
Γεωργία Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος της Γεωργία Δουκοπούλου
Μ. +30 6947 426662 Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
www.georgiadoukopoulou.gr
Ε. info@georgiadoukopoulou.gr
3. ΚΟύΑΚΕρΟΠιΤΑ
με κανέλα και μέλι
ή μαρμελάδα
Αυτή η επιλογή είναι αφιερωμένη σ’εσάς
που ξενιτευτήκατε στο εξωτερικό, είτε για
σπουδές, είτε για δουλειές και έχετε πάει για
brunch άπειρες φορές. Θρεπτικότατη και νό-
στιμη, θα την έλεγες και διαιτητικό pan cake
ή τηγανίτα.
Για 1 κουακερόπιτα, χτυπάτε στο μίξερ 2
κ.σ. βρώμη μαζί με 2 ασπράδια, ½ φλιτζά-
νι γάλα 1.5% και 1 βανίλια σκόνη, μέχρι να
γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Λαδώνετε ένα
αντικολλητικό τηγάνι μ’ ένα πινέλο και σε
μέτρια φωτιά ρίχνετε ομοιόμορφα το μίγμα
και το αφήνετε να ψηθεί. Σερβίρετε με μαρ-
μελάδα της αρεσκείας σας, όπως «φρούτα
του δάσους» ή με μέλι και κανέλα. 85
1 ατομική μερίδα- κουακερόπιτα αποδίδει
περίπου 200 θερμίδες.
4. ζΕΛΕ ΜΕ ΦρΟύΤΑ
Άκρως δροσιστικό και καλοκαι-
ρινό. Στο μεγάλο σούπερ μάρκετ
της γειτονιάς σας, θα βρείτε σί-
γουρα και επιπλέον γεύσεις ζελέ,
από τις καθιερωμένες κεράσι,
φράουλα και ανανά. Κόψτε τα
αγαπημένα σας φρούτα σε κυβά-
κια και μαζί με το ζελέ γεμίστε είτε
τα μικρά ατομικά σας ποτήρια,
είτε μία φόρμα κέικ και δροσί-
στε το απόγευμα σας μ’ ένα γλυ-
κό που σας προσφέρει μάξιμουμ
120-150θερμίδες ανά μερίδα.
Για πιο διαφορετική και ιδιαίτερη
γεύση, μπορείτε να φτιάξετε και
το δοκιμασμένο λεμονογλυκοζε-
λέ, που θα σας ενθουσιάσει
Δείτε εδώ