Page 98 - mag_52
P. 98
ΣΥνΤΑΓεΣ
το γλυκό της Μερέντας
98
Υλικά & Εκτέλεση
★2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες ★ 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ★ 1/2 φλιτζάνι
κρυσταλλική ζάχαρη ★ 4 κρόκοι αβγών ★ 2 κ.σ. κορνφλαουερ ★ 200 γρ Μερέντα
★ 2 κουταλιές της σούπας λικέρ φουντούκι [ή άλλο της αρεσκείας σας] ★ 2 πακέτα
Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με
μπισκότα αρεσκείας σας
ένα λαδόχαρτο, για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα. Αφήστε το στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη
μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Σε μπολ βάζετε τους κρόκους
αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά
να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα. Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα
αβγά λίγο-λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να
προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη
κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια
σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα,
κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5’. Τέλος προσθέτετε και τη Μερέντα
με το λικέρ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Παίρνετε το ταψί και στρώνετε στη βάση μπισκότα και μια στρώση από το μείγμα.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεις μπισκότων μείγματος Μερέντας,
φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μείγμα Μερέντας.
Το βάζετε στο ψυγείο [ή στη κατάψυξη για 3 ώρες] να παγώσει, το βγάζετε, το
ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.