Page 100 - mag_52
P. 100

ΣΥνΤΑΓεΣ
















































   100
                                              Κις λορέν


                ατομική με πιπεριές & κοτόπουλο





                                                       Υλικά       Εκτέλεση
                                        3-4 Φύλλα Περέκ*            Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε με το ελαι-
                                                                    όλαδο τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά να
                                     2 στήθη κοτόπουλου             καραμελώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές
                                                2 κρεμμύδια         κομμένες σε μπαστουνάκια και το κοτόπου-
                  6-8 πιπεριές πράσινες και κόκκινες                λο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Σε μια μπα-

                             1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος               σίνα αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος  με
                                                        2 αυγά       τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε
                                                                     στα υπόλοιπα υλικά. Ετοιμάζουμε τη βάση
                                                    Ελαιόλαδο        της κις ως εξής: βρέχουμε το φύλλο περέκ

                                                Αλάτι, πιπέρι        να μαλακώσει, (με νερό ή ένα ζωμό λαχανι-
                                              αλάτι & πιπέρι         κών) στη συνέχεια κόβουμε κομμάτια από
                                                                      το φύλλο και τα στρώνουμε σε ατομικά


                               * Ποντιακό, προψημένο και              φορμάκια του κέικ, γεμίζουμε με το μίγμα
                                                                      που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ψήνουμε στο
                     αποξηραμένο φύλλο, φτιαγμένο με                  φούρνο στους 180  C για 30-40 λεπτά πε-
                                                                                          ο
                     αλεύρι, νερό και αλάτι, ψημένο στο               ρίπου μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Ξε-
                          τζάκι ή στο ειδικό σκεύος σατζ.              φορμάρουμε αμέσως και σερβίρουμε.
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105