Page 100 - mag_52
P. 100
ΣΥνΤΑΓεΣ
100
Κις λορέν
ατομική με πιπεριές & κοτόπουλο
Υλικά Εκτέλεση
3-4 Φύλλα Περέκ* Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε με το ελαι-
όλαδο τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά να
2 στήθη κοτόπουλου καραμελώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές
2 κρεμμύδια κομμένες σε μπαστουνάκια και το κοτόπου-
6-8 πιπεριές πράσινες και κόκκινες λο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Σε μια μπα-
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος σίνα αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με
2 αυγά τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε
στα υπόλοιπα υλικά. Ετοιμάζουμε τη βάση
Ελαιόλαδο της κις ως εξής: βρέχουμε το φύλλο περέκ
Αλάτι, πιπέρι να μαλακώσει, (με νερό ή ένα ζωμό λαχανι-
αλάτι & πιπέρι κών) στη συνέχεια κόβουμε κομμάτια από
το φύλλο και τα στρώνουμε σε ατομικά
* Ποντιακό, προψημένο και φορμάκια του κέικ, γεμίζουμε με το μίγμα
που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ψήνουμε στο
αποξηραμένο φύλλο, φτιαγμένο με φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά πε-
ο
αλεύρι, νερό και αλάτι, ψημένο στο ρίπου μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Ξε-
τζάκι ή στο ειδικό σκεύος σατζ. φορμάρουμε αμέσως και σερβίρουμε.