Page 85 - mag_69
P. 85

της Ρούλας Μονογυιού













































                                                         Λαβράκι                                                                85


                                                                            στα πορτοκαλί


                υλικά


                • 4 λαβράκια καθαρισμένα                     δημιουργία: Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα
                                                             ψάρια τα πασπαλίζουμε με το μισό κόλιανδρο και
                  (400γρ. - 500γρ. το καθένα)
                                                             τη μισή ρίγανη. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και
                • 2 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη                 το λεμόνι και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλλες μαζί

                • 2 κ.γ. ρίγανη                              με τη φλούδα τους. Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψί
                                                             και στρώνουμε τις φέτες του πορτοκαλιού, του
                • 3 πορτοκάλια ολόκληρα
                                                             λεμονιού, της μαραθόριζας και τα κομμένα καρότα.
                • 2 καρότα κομμένα σε φέτες                  Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και τη
                • 1 μαραθόριζα κομμένη                       ρίγανη και τοποθετούμε από πάνω τα λαβράκια (αν
                                                             τα φιλετάρετε να ψήσετε πρώτα τα λαχανικά). Μέσα
                   σε λεπτές φέτες
                                                             στα ψάρια βάζουμε φέτες από λεμόνι.Βάζουμε σε
                • ελάχιστο ελαιόλαδο                         ένα βάζο τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε

                • αλάτι και πιπέρι λίγο                      για να αναμιχτούν και περιχύνουμε καλά καλά τα
                                                             ψάρια. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους
                   για τη σάλτσα                             180 .
                                                                 0
                • 1/2 φλ. ελαιόλαδο                          Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, αναποδογυρίζου-

                • 200 ml ούζο                                με τα  λαβράκια λίγο πριν τα βγάλουμε, για να πάρει
                                                             χρώμα και η κάτω τους πλευρά. Επειδή η σάλτσα
                • 1 κ.σ. μουστάρδα                           γίνεται μπόλικη μπορείτε να συνοδέψετε με ρύζι.

                • χυμό από ένα πορτοκάλι                     Καλή σας επιτυχία!
   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90