Page 85 - mag_69
P. 85
της Ρούλας Μονογυιού
Λαβράκι 85
στα πορτοκαλί
υλικά
• 4 λαβράκια καθαρισμένα δημιουργία: Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα
ψάρια τα πασπαλίζουμε με το μισό κόλιανδρο και
(400γρ. - 500γρ. το καθένα)
τη μισή ρίγανη. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και
• 2 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη το λεμόνι και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλλες μαζί
• 2 κ.γ. ρίγανη με τη φλούδα τους. Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψί
και στρώνουμε τις φέτες του πορτοκαλιού, του
• 3 πορτοκάλια ολόκληρα
λεμονιού, της μαραθόριζας και τα κομμένα καρότα.
• 2 καρότα κομμένα σε φέτες Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και τη
• 1 μαραθόριζα κομμένη ρίγανη και τοποθετούμε από πάνω τα λαβράκια (αν
τα φιλετάρετε να ψήσετε πρώτα τα λαχανικά). Μέσα
σε λεπτές φέτες
στα ψάρια βάζουμε φέτες από λεμόνι.Βάζουμε σε
• ελάχιστο ελαιόλαδο ένα βάζο τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε
• αλάτι και πιπέρι λίγο για να αναμιχτούν και περιχύνουμε καλά καλά τα
ψάρια. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους
για τη σάλτσα 180 .
0
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, αναποδογυρίζου-
• 200 ml ούζο με τα λαβράκια λίγο πριν τα βγάλουμε, για να πάρει
χρώμα και η κάτω τους πλευρά. Επειδή η σάλτσα
• 1 κ.σ. μουστάρδα γίνεται μπόλικη μπορείτε να συνοδέψετε με ρύζι.
• χυμό από ένα πορτοκάλι Καλή σας επιτυχία!