Page 95 - mag_70
P. 95

της Ρούλας Μονογυιού






































                                                   Τράιφλ με





                                              φράουλες                                                                          95





                υλικά για 6 άτομα
                                                             Για τη σάλτσα φράουλας: Πολτοποιούμε τις φράουλες
                Για την κρέμα μασκαρπόνε                     στο multi και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα

                • 250 γρ. μασκαρπόνε                         με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να
                                                             βράσουν σιγανά για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα
                • 200 γρ. κρέμα γάλακτος                     αρχίσει ο βρασμός και τις αποσύρουμε από τη φωτιά.

                • 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη                         Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την βάλουμε
                                                             στην κρέμα μας.
                • μπισκότα σαβαγιάρ
                                                             Για την κρέμα μασκαρπόνε: Χτυπάμε τη μισή κρέμα
                • 2 βανίλιες                                 γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε την άλλη μισή με

                • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού                      το μασκαρπόνε, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και την
                                                             άχνη έως ότου γίνει αφράτο το μίγμα.
                Για τη σάλτσα φράουλας                       Σύνθεση του τράιφλ: Σε ένα μπολ ή ποτήρι βάζουμε

                • 10-12 φράουλες                             πρώτα λίγα κομμένα σαβαγιάρ. Μετά βάζουμε
                                                             μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε, συνεχίζουμε με
                   πολτοποιημένες                            κομμένες φράουλες, μετά με σαντιγί και τέλος λίγη

                • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική                  σάλτσα φράουλας.
                                                             Γαρνίρουμε με μια ολόκληρη φράουλα.
                • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
                                                             Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες έτσι ώστε να δέσουν
                Για το γαρνίρισμα                            οι γεύσεις μας.

                • 6 φράουλες                                 (Λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω θα τονίσει το άρωμα
                                                             και τη γεύση της φράουλας).
                   (μία για κάθε μερίδα)

                • φράουλες κατά βούληση
   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100