Page 95 - mag_70
P. 95
της Ρούλας Μονογυιού
Τράιφλ με
φράουλες 95
υλικά για 6 άτομα
Για τη σάλτσα φράουλας: Πολτοποιούμε τις φράουλες
Για την κρέμα μασκαρπόνε στο multi και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα
• 250 γρ. μασκαρπόνε με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να
βράσουν σιγανά για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος αρχίσει ο βρασμός και τις αποσύρουμε από τη φωτιά.
• 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την βάλουμε
στην κρέμα μας.
• μπισκότα σαβαγιάρ
Για την κρέμα μασκαρπόνε: Χτυπάμε τη μισή κρέμα
• 2 βανίλιες γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε την άλλη μισή με
• 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού το μασκαρπόνε, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και την
άχνη έως ότου γίνει αφράτο το μίγμα.
Για τη σάλτσα φράουλας Σύνθεση του τράιφλ: Σε ένα μπολ ή ποτήρι βάζουμε
• 10-12 φράουλες πρώτα λίγα κομμένα σαβαγιάρ. Μετά βάζουμε
μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε, συνεχίζουμε με
πολτοποιημένες κομμένες φράουλες, μετά με σαντιγί και τέλος λίγη
• 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική σάλτσα φράουλας.
Γαρνίρουμε με μια ολόκληρη φράουλα.
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες έτσι ώστε να δέσουν
Για το γαρνίρισμα οι γεύσεις μας.
• 6 φράουλες (Λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω θα τονίσει το άρωμα
και τη γεύση της φράουλας).
(μία για κάθε μερίδα)
• φράουλες κατά βούληση