Page 107 - mag_73
P. 107
της Ρούλας Μονογυιού
Σαλάτα
Niçoise
(νισουάζ) 107
υλικά
10 μικρές πατάτες Βράζουμε τις πατάτες, τα φασολάκια και τα αβγά.
15 ντοματίνια Αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορέσουμε
10 φρέσκα φασολάκια να τα κόψουμε σε κομμάτια. Τα αβγά στο
στρογγυλά τέλος. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, κόβουμε
2 φρέσκα κρεμμυδάκια τα ντοματίνια στη μέση, κόβουμε σε μεγάλα
2 αβγά κομμάτια τη σαλάτα ή το μαρούλι, τις ατζούγιες,
1 ½ κ.σ. κάπαρη θρυμματίζουμε τον τόνο, καθαρίζουμε τις ελιές
10 ελιές Καλαμών από τα κουκούτσια τους. Σε ένα μεγάλο μπολ
10 φιλέτα αντζούγιας ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, δεν ξεχνάμε
1 πράσινη σαλάτα ή μαρούλι και την κάπαρη που δίνει ξεχωριστή γεύση.
200 γρ. φιλέτο τόνου Τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να
φύλλα βασιλικού ή ρόκας ετοιμαστεί η σάλτσα μας.
Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ
μας, τα αδειάζουμε σε ένα βαζάκι και τα αφήνουμε
Για τη βινεγκρέτ λίγη ώρα να δέσουν οι μυρωδιές τους. Βγάζουμε
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι τη σαλάτα από το ψυγείο, ρίχνουμε τη μυρωδάτη
1 σκορδάκι ψιλοκομμένο βινεγκρέτ μας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
2 φιλέτα αντζούγιας Όταν τελειώσουμε με το ανακάτεμα κόβουμε τα
ψιλοκομμένα αβγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ
3 κ.σ. ξύδι λευκό χωρίς άλλο ανακάτεμα όμως ώστε να μην τα
150 μλ. ελαιόλαδο ...χάσουμε. Καλή μας όρεξη!
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. νερό