Page 109 - mag_101
P. 109

Γιατί τα λένε άραγε μελομακάρονα*;













                                    τα πιο εύκολα


                       Μελομακάρονα










                                                       • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

                                                   • 1 & 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
                                                     • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

                                                         • 1 φλ. ελαιόλαδο
                                                   • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

                                           • ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή μανταρίνια
                                                          • 1 κ.γ. κανέλα

                                                       • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
                                                          • 1 κ.σ. κονιάκ

                                                     • καρύδια • έξτρα μέλι
                                                          για το σιρόπι                                                        109

                                                            • 1 φλ. νερό
                                                          • 1 φλ. ζάχαρη

                                                            • 1 φλ. μέλι
                                                  • 1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

                                                       • 1 φλούδα λεμονιού


               Για το σιρόπι βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη λεμονόφλουδα

               και μόλις βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και το

               αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την

               κανέλα, το γαρύφαλλο, το σιμιγδάλι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το

               ελαιόλαδο, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και  το χυμό πορτοκαλιού.

               Προσθέτουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε μέχρι να

               γίνει μια ωραία ζύμη. (Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα γιατί θα βγάλει η ζύμη το

               λάδι της) Παίρνουμε από το μείγμα κάθε φορά 30 γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα

               οβάλ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180  για περίπου 35 λεπτά.
                                                                                      0
               Βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 20 δευτερόλεπτα και τα

               αφαιρούμε. Αλείφουμε τα μελομακάρονα με ζεστό μέλι και πασπαλίζουμε με

               τριμμένα καρύδια.
   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114