Page 105 - mag_101
P. 105
Σας αρέσουν οι χουρμάδες;
Γιορτινό
Royal Cake
υλικά
• 1 φλιτζ. χουρμάδες ψιλοκομμένους
• 1 φλιτζ. βραστό νερό
• 1 κουτ.τ.γλ. μαγειρική σόδα
• 80g ανάλατο βούτυρο
• 140g καστανή ζάχαρη
• 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 250g φαρίνα
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 2 κουτ. τ. γλ. μπέικιν πάουντερ
• λίγο αλάτι 105 105
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
οδηγίες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Τοποθετούμε
0
τους χουρμάδες σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με το βραστό νερό.
Προσθέτουμε την σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαλακώσουν για
περίπου 20'. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα
ομοιόμορφο μείγμα.Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε
το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε
το μισό μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης. Ανακατεύουμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια και τους χουρμάδες, μαζί με το
νερό τους, δεν χρειάζεται να στραγγίσουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν
όλα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα
και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και
μετά αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε.
Αφαιρέστε απαλά το κέικ από τη φόρμα και μεταφέρετέ το σε μια σχάρα
μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μπορείτε να το περιχύσετε με μια ελαφριά σος
καραμέλας ή με άχνη ζάχαρη!