Page 107 - mag_101
P. 107
Σσσσσσσσσοκολάτα
Σοκολατένια Tάρτα
με ganache
bitter σοκολάτας
™˘vÙ·Á‹ Ù˘ ¶fiÏ·˜ Zo˘Á·Ó¤ÏË
•100gr ζάχαρη άχνη
•200gr βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια πολύ μικρά
•250gr αλεύρι μαλακό (no2 Αγ. Γεωργίου/κόκκινο)
•50gr κακάο κοσκινισμένο
•1 αυγό χτυπημένο 107 107
•1 πρέζα αλάτι
•1 βανίλια σκόνη
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν άμμος. Προ-
σθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Η ζύμη πρέπει
να είναι μαλακιά σαν πωπός μωρού. Ανοίγουμε τα φύλλα στις ταρτιέρες με
το χέρι. Με ένα πηρούνι κάνουμε τρύπες στην τάρτα για να μη φουσκώσει
στο ψήσιμο. Η ζύμη είναι αρκετή για δύο ταρτιέρες. Διατηρείται ψημένη στην
κατάψυξη για 1 μήνα. Ψήνουμε πάνω κάτω στους 170°C σε προθερμασμένο
φούρνο για είκοσι λεπτά. 50 gr λιωμένη σοκολάτα για την επάλειψη της ψημέ-
νης τάρτας. Με αυτό τον τρόπο την αδιαβροχοποιούμε και δεν πανιάζει!
Για την ganache
•200gr σοκολάτα 72% σε μικρά κομμάτια
(εγώ χρησιμοποιώ την κουβερτούρα της ΙΟΝ)
•200gr κρέμα γάλακτος (μία μικρή συσκευασία) σε σημείο βρασμού
•Λίγο αλάτι
•Μία μεγάλη κουταλιά μέλι
Ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Μία μεγάλη
κουταλιά βούτυρο στο τέλος για να γυαλίσει.