Page 107 - mag_101
P. 107

Σσσσσσσσσοκολάτα
















               Σοκολατένια Tάρτα







                                            με ganache



                                 bitter σοκολάτας




                                           ™˘vÙ·Á‹ Ù˘ ¶fiÏ·˜ Zo˘Á·Ó¤ÏË






                                                      •100gr ζάχαρη άχνη

                                  •200gr βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια πολύ μικρά
                                    •250gr αλεύρι μαλακό (no2 Αγ. Γεωργίου/κόκκινο)

                                                  •50gr κακάο κοσκινισμένο
                                                       •1 αυγό χτυπημένο                                                       107 107

                                                         •1 πρέζα αλάτι
                                                        •1 βανίλια σκόνη


               Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν άμμος. Προ-

               σθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Η ζύμη πρέπει

               να είναι μαλακιά σαν πωπός μωρού. Ανοίγουμε τα φύλλα στις ταρτιέρες με

               το χέρι. Με ένα πηρούνι κάνουμε τρύπες στην τάρτα για να μη φουσκώσει

               στο ψήσιμο. Η ζύμη είναι αρκετή για δύο ταρτιέρες. Διατηρείται ψημένη στην

               κατάψυξη για 1 μήνα. Ψήνουμε πάνω κάτω στους 170°C σε προθερμασμένο

               φούρνο για είκοσι λεπτά. 50 gr λιωμένη σοκολάτα για την επάλειψη της ψημέ-

               νης τάρτας. Με αυτό τον τρόπο την αδιαβροχοποιούμε και δεν πανιάζει!

                                                     Για την ganache

                                          •200gr σοκολάτα 72% σε μικρά κομμάτια
                                        (εγώ χρησιμοποιώ την κουβερτούρα της ΙΟΝ)

                          •200gr κρέμα γάλακτος (μία μικρή συσκευασία) σε σημείο βρασμού

                                                           •Λίγο αλάτι
                                                  •Μία μεγάλη κουταλιά μέλι

               Ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Μία μεγάλη

               κουταλιά βούτυρο στο τέλος για να γυαλίσει.
   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112