Page 98 - magazine_84
P. 98
ΕΥΚΟΛΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ • ΕΥΚΟΛΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΝΟΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ • ΕΥΚΟΛΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣυΝΤΑΓεΣ
98
μουστοκούλουρα & μουσταλευριά
εύκολα & γρήγορα
υλικά
• 1/2 λίτρο μούστο
• 1/2 λίτρο ελαιόλαδο Ξεκινάμε τα μουστοκούλουρα, ρίχνοντας σε μεγάλο μπολ
ανάμεικτο με σπορέλαιο το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το
• 200 γρ ζάχαρη κονιάκ. Αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και
• 2 κγλ μπέικιν πάουντερ τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
• 1 κγλ σόδα μαγειρικής Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα
• 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη
• 1/2 κ.γλ.κακουλε που δεν θα κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα κουλουράκια
• 1&1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
• 1/2 φλ. κονιάκ Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 180 βαθμούς Κελσίου
• χυμό πορτοκαλιού για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν απ’ όλες
• 1½ κιλό αλεύρι τις πλευρές.
για όλες χρήσεις