Page 105 - mag_121
P. 105
Σαλάτα με γαρίδες
υλικά • 250 γρ. κριθαράκι • 4 κ. σ. εξαιρετικό
παρθένο ελαιόλαδο • 1 λεμόνι • ψιλοκομμένο
άνηθο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
½ αγγούρι (ψιλοκομμένο) • 6 λιαστές ντομάτες
(σε λάδι, κομμένες σε φέτες) • 100 γρ. φέτα
(θρυμματισμένη) • 300 γρ. βρασμένες και
ξεφλουδισμένες γαρίδες • Φύλλα ρόκας
οδηγίες: Μαγειρέψτε το κριθαράκι σε μια
κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά
μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε το και στη συνέχεια
ξεπλύνετε το με κρύο νερό για να κρυώσει. Στραγγίστε
το ξανά. Βάλτε το κριθαράκι σε ένα μπολ με το λάδι, το
χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Προσθέστε τα υπόλοιπα
υλικά, εκτός από τη ρόκα, ανακατεύοντας απαλά τα
πάντα. Μεταφέρετε το σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή,
αν θέλετε να το πάρετε σε ένα πικνίκ, συσκευάστε το
σε ένα αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια ανακατέψτε το με τη ρόκα λίγο πριν το
σερβίρετε.
105
Spicy Salad
υλικά • 5 γεμάτα φλιτζάνια καρπούζι χωρίς
κουκούτσια, κομμένο σε κύβους • 2 γεμάτα
φλιτζάνια αγγούρι, κομμένο σε κύβους • 2
αβοκάντο, κομμένα σε κύβους • μέτριο κόκκινο
κρεμμύδι, πολύ λεπτές φέτες • 3 - 4 κ. σ. φρέσκο
κόλιανδρο, ψιλοκομμένο • 1 πράσινη πιπερίτσα
Για το ντρέσινγκ:
• 2 κ. σ. χυμό λάιμ (περίπου 1 λάιμ) • 1 κ. σ.
σησαμέλαιο • ½ κ. γ. σιρόπι μέλι • ½ κ. γ. σκόνη
τσίλι • ½ κ. γ. σκόνη σκόρδου • ½ κ. γ. αλάτι (ή
κατά βούληση)
οδηγίες: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το χυμό
λάιμ, το σησαμέλαιο, το μέλι, το τσίλι, τη σκόνη σκόρδου
και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε
απαλά το καρπούζι, το αγγούρι, το αβοκάντο, το
κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την πιπεριά.
Ρίξτε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά
για να αναμειχθούν. Σερβίρετε αμέσως για καλύτερη γεύση. Μπορείτε να το
αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 ημέρα.