Page 104 - mag_121
P. 104
Σαλάτα με μάνγκο
υλικά • 1 αγγούρι • φρέσκο μαϊντανό,
ψιλοκομμένο • ½ λεμόνι, ξύσμα • 1 μάνγκο
• ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους •
2 κ. γ. σουσάμι
ντρέσινγκ • 2 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο • 2 κ. σ. λεμόνι στυμμένο • 2 κ. σ.
σάλτσα σόγιας • 1 κ. σ. μέλι • ½ κ.γ. μαύρο
πιπέρι
οδηγίες: Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί όλα τα υλικά του ντρέσινγκ
σε ένα μικρό μπολ. Κόψτε το αγγούρι και το μάνγκο σε κύβους. Μεταφέρετε σε
ένα μεσαίο μπολ μαζί με το μαϊνανό. Ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε. Βάλτε
τη σαλάτα στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν τη σερβίρετε, για να αναμειχθούν οι
γεύσεις.
Summer Salad
υλικά • 2 φλιτζάνια ντοματίνια • 3 ροδάκινα,
κομμένα σε φέτες • 1 φλιτζάνι κεράσια
χωρίς κουκούτσι • 225 γρ. τυρί burrata,
104 σε θερμοκρασία δωματίου • 1/4 φλιτζάνι
καβουρδισμένους σπόρους κολοκύθας
Βινεγκρέτ • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο • 1/4 φλ. βαλσάμικο • 1 κ.σ. μέλι
• 1/2 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο • 1 σκελίδα
σκόρδο, τριμμένη • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού •
1/4 φλ.ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό • 1 κ.
σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι • λίγο τσίλι
οδηγίες: Για να φτιάξετε τη Βινεγκρέτ:
ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο και
χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε
και διορθώστε το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι. Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα ντοματίνια, τα
ροδάκινα και τα κεράσια με το 1/3 του ντρέσινγκ.
Αφήστε τα να σταθούν έως και 4 ώρες στο ψυγείο.
Σπάστε τις μπάλες burrata* γύρω από τη σαλάτα.
Περιχύστε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και
προσθέστε από πάνω σπόρους κολοκύθας και τα
μυρωδικά. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.
*Burrata: φρέσκο τυρί από βουβαλίσιο γάλα.
Πρόκειται ουσιαστικά για μοτσαρέλα με πλούσια
βουτυράτη γεύση και μαλακό, υγρό εσωτερικό,
που αποτελείται από μοτσαρέλα αναμεμειγμένη με
κρέμα γάλακτος.