Page 109 - mag_118
P. 109

βελούδινη

                                                         κολοκυθόσουπα



                                                         υλικά

                                                         • 1½ kg κίτρινη κολοκύθα • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

                                                         • 1 ξερό κρεμμύδι • 800 ml νερό ή ζωμό λα-
                                                         χανικών • 2 καρότα • 1 γλυκοπατάτα • 1 πα-

                                                         τάτα • 2 ψιλοκομμένα πράσα • αλάτι, πιπέρι
                                                         • τριμμένο μοσχοκαρυδο • φρέσκο θυμάρι

                                                         και φρυγανισμένο ψωμάκι για σερβίρισμα


                                                         οδηγίες: Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά
                                                         κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε

                                                         ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά μας και
                                                         τα σωτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε το ζωμό
               και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Αδειάζουμε τα λα-

               χανικά μας με τα υγρά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν

               και να σχηματιστεί μια λεία σούπα. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπι-
               περώνουμε.                                                                                                      109


               σπαγγέτι
               με πιπεριές, μουστάρδα και ταχίνι



               υλικά • 1 πακέτο σπαγγέτι • 3 πιπεριές πολύχρωμες • 1 κσ μουστάρδα

               • 1κσ ταχίνι • 3 σκελίδες σκόρδο • Αλάτι, πιπέρι • 4 ελιές • Λίγο ούζο για

               σβήσιμο • 1 φύλλο δάφνη • 1 κλωνάρι βασιλικό • ξύσμα λεμονιού


                                                        οδηγίες: Βράζουμε τα σπαγγέτι. Σε βαθύ
                                                        τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά τις

                                                        πιπεριές που έχουμε κόψει ζουλιέν και ρί-
                                                        χνουμε το σκόρδο που το έχουμε τρίψει. Όταν

                                                        σωταριστούν σβήνουμε με ούζο και ρίχνουμε
                                                        τις ελιές, τη δάφνη και το βασιλικό. Αφήνουμε

                                                        να εξατμιστεί το ούζο και ρίχνουμε ένα ποτήρι
                                                        νερό που έχουμε λιώσει το ταχίνι και τη μου-

                                                        στάρδα και αφήνουμε να γίνει μια ωραία σάλ-
                                                        τσα σε χαμηλή φωτιά.

                                                        Ρίχνουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που έχουμε
                                                        σουρώσει και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλί-

                                                        ζουμε με φρέσκο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114