Page 108 - mag_118
P. 108
φακές σε Χολιγουντιανή
Υπερπαραγωγή
υλικά • 250 γρ φακές ψιλές • 1 μεγάλο
κρεμμύδι • 4 δόντια σκόρδο • 1 πατάτα •
1 γλυκοπατάτα • 250γρ. κίτρινη κολοκύθα
• 4 μανιτάρια portobello • 2 καρότα •
2 κλώνους σέλερι • 2 πράσα • 1 λίτρο
ζωμό λαχανικών • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• Ελαιόλαδο • μηλόξυδο και μπαλσάμικο
• 1κ.γλ. κουρκουμά • Αλάτι & πιπέρι • 2
δαφνόφυλλα • Μαϊντανό ψιλοκομμένο ή
λίγο θυμάρι στο σερβίρισμα
οδηγίες: Βράζουμε τις φακές μέχρι να κό-
ψουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα ρί-
χνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα πράσα
κομμένα σε ροδέλες, ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα
κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχου-
108 με κόψει σε κυβάκια και σοτάρουμε να πάρουν ελαφρώς χρώμα και ανα-
κατεύουμε για λίγο ακόμα. Μέσα στο λάδι μας προσθέτουμε τον πελτέ και το
αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλει το άρωμα του ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το
ζωμό και στο τέλος ρίχνουμε και τις φακές που έχουμε σουρώσει, λίγο πριν.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κουρκουμά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώ-
σουν τα λαχανικά μας.
μπιφτέκια λαχανικών
υλικά • 2 μικρές πατάτες • 2 καρότα • 1 φλ.
κίτρινη κολοκύθα τριμμένη • 1 γλυκοπατάτα
• 5 μεγάλα μανιτάρια • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
• αλάτι • σκόρδο σε σκόνη • ελαιόλαδο
οδηγίες: Ψιλοκόβω στο μούλτι όλα τα λα-
χανικά και τα βάζω σε μπολ. Προσθέτω λάδι
και αλεύρι, ανάλογα πόσο ζουμερά είναι τα
λαχανικά μας, θα πάρει περισσότερο ή λιγότε-
ρο αλεύρι για να μπορέσουμε να τα πλάσου-
με χωρίς να διαλύονται ή να ολλάνε. Λαδώνω
ένα πυρέξ, κάνω μικρά μπιφτεκάκια και τα
ψήνω στους 180 μέχρι να ροδίσουν, για 40΄.
0