Page 106 - mag_117
P. 106

Αμυγδαλωτά                                                                                                                                              υλικά





   106                                                                                                                                         1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια


                                                                                                                                                                           3 μικρές πατάτες

                                        υλικά           οδηγίες: Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε τα                                                             1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης


                             640γρ. αμύγδαλα            ασπράδια και χτυπάμε με μίξερ να γίνουν μα-                                                                     2 μεγάλα μανιτάρια
              ξεφλουδισμένα κι αλεσμένα                 ρέγκα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ζυμώνουμε                                                          3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

                                640γρ. ζάχαρη           το αλεσμένο αμύγδαλο με τη ζάχαρη και τα                                                               1 μικρή κίτρινη κολοκύθα

                               80γρ. σιμιγδάλι          τρίβουμε για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει κά-                                                                   1 μέτρια γλυκοπατάτα
                                                        πως σα ζύμη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μας
                                   10 ασπράδια          και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγ-                                                                        Για το dressing
                              ξύσμα λεμονιού            μα απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.                                                                      2 κουτ. σούπ. Ελαιόλαδο

                                  άχνη ζάχαρη           Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.                                                                                    1 κρεμμύδι

                                                        Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε μπαλάκια και                                                                                         1 πράσο
                                                        στη μέση του αμυγδαλωτού βάζουμε αν θέ-                                                                   2 κουτ.σούπ μουστάρδα

                                                        λουμε, πιέζοντας ένα ολόκληρο αμύγδαλο.                                                                      Μισό μάτσο μαϊντανό,

                                                        Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε καλά                                                                      Λίγα φύλλα δυόσμου
                                                        προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον                                                                        Μισό μάτσο μυρώνια
                                                                                                           0
                                                        αέρα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα εί-                                                                   Χυμό από ένα λεμόνι

                                                        ναι μαλακά.                                                                                                    2 δοντάκια σκόρδου

                                                        Προσοχή στο ξεφορμάρισμα                                                                   Αλάτι, πάπρικα, σκόνη κόλιανδρου
                                                        Τα πασπαλίζουμε ζεστά με ζάχαρη άχνη.
   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111