Page 106 - mag_117
P. 106
Αμυγδαλωτά υλικά
106 1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
3 μικρές πατάτες
υλικά οδηγίες: Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε τα 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
640γρ. αμύγδαλα ασπράδια και χτυπάμε με μίξερ να γίνουν μα- 2 μεγάλα μανιτάρια
ξεφλουδισμένα κι αλεσμένα ρέγκα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ζυμώνουμε 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
640γρ. ζάχαρη το αλεσμένο αμύγδαλο με τη ζάχαρη και τα 1 μικρή κίτρινη κολοκύθα
80γρ. σιμιγδάλι τρίβουμε για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει κά- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
πως σα ζύμη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μας
10 ασπράδια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγ- Για το dressing
ξύσμα λεμονιού μα απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης. 2 κουτ. σούπ. Ελαιόλαδο
άχνη ζάχαρη Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. 1 κρεμμύδι
Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε μπαλάκια και 1 πράσο
στη μέση του αμυγδαλωτού βάζουμε αν θέ- 2 κουτ.σούπ μουστάρδα
λουμε, πιέζοντας ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Μισό μάτσο μαϊντανό,
Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε καλά Λίγα φύλλα δυόσμου
προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον Μισό μάτσο μυρώνια
0
αέρα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα εί- Χυμό από ένα λεμόνι
ναι μαλακά. 2 δοντάκια σκόρδου
Προσοχή στο ξεφορμάρισμα Αλάτι, πάπρικα, σκόνη κόλιανδρου
Τα πασπαλίζουμε ζεστά με ζάχαρη άχνη.