Page 109 - mag_117
P. 109

Koτοσαλάτα






                                 με αβοκάντο











                                                 υλικά           οδηγίες:  Σε ένα μπολ κόβουμε το

                                                                 κοτόπουλο μικρά κομμάτια και προσθέ-
                      2 στήθη κοτόπουλου ψημένο
                             και κομμένο σε κύβους               τουμε τα κομμένα λαχανικά, την κάπα-
                                                                 ρη και τα αγγουράκια κομμένα.
                          2 αβοκάντο καθαρισμένα,                Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Στο

        ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους                      multi λιώνουμε το μισό αβοκάντο με το

         1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους                     ελαιόλαδο και το ξίδι. Αναμειγνύουμε                          109 109

                          1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια               τον πολτό του αβοκάντο με τη μαγιονέζα
                      στραγγισμένα και ξεπλυμένα                 και τα υπόλοιπα υλικά από το dressing.
                                                                 και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1
               ½ φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού                    ώρα τουλάχιστον.

         1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους                      Μπορούμε να γεμίσουμε ψωμάκια,


                                                  κάπαρη         κρουασάν ή μπαγκέτες και να είμαστε
                                                                 έτοιμοι για μια βραδιά με φίλους, ...μπύ-
                       αγγουράκια τουρσί κομμένα                 ρες για ταινία ή ποδόσφαιρο!

                                                                 Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βρα-
                                          Dressing               σμένο ή ψητό κοτόπουλο στήθος ή


                                 1 φλιτζάνι μαγιονέζα            μπούτι.

                                    σκόνη κόλιανδρου                                   ΠΡΟΣΟΧΗ!

                                   2 σκελίδες σκόρδο             Κοτόπουλο: Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο

                    εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο                 κοτόπουλο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να

                                       αλάτι και πιπέρι          προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, αν ξανα-
                                                                 ζεσταθεί έπειτα από 1-2 ημέρες. Ο καλύτε-
                                         κατά βούληση
                                                                 ρος τρόπος να το καταναλώσετε είναι να το
                                       χυμό από 2 λάιμ           αξιοποιήσετε κρύο, σε σαλάτα ή σάντουιτς.
   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114