Page 109 - mag_117
P. 109
Koτοσαλάτα
με αβοκάντο
υλικά οδηγίες: Σε ένα μπολ κόβουμε το
κοτόπουλο μικρά κομμάτια και προσθέ-
2 στήθη κοτόπουλου ψημένο
και κομμένο σε κύβους τουμε τα κομμένα λαχανικά, την κάπα-
ρη και τα αγγουράκια κομμένα.
2 αβοκάντο καθαρισμένα, Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Στο
ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους multi λιώνουμε το μισό αβοκάντο με το
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους ελαιόλαδο και το ξίδι. Αναμειγνύουμε 109 109
1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια τον πολτό του αβοκάντο με τη μαγιονέζα
στραγγισμένα και ξεπλυμένα και τα υπόλοιπα υλικά από το dressing.
και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1
½ φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού ώρα τουλάχιστον.
1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους Μπορούμε να γεμίσουμε ψωμάκια,
κάπαρη κρουασάν ή μπαγκέτες και να είμαστε
έτοιμοι για μια βραδιά με φίλους, ...μπύ-
αγγουράκια τουρσί κομμένα ρες για ταινία ή ποδόσφαιρο!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βρα-
Dressing σμένο ή ψητό κοτόπουλο στήθος ή
1 φλιτζάνι μαγιονέζα μπούτι.
σκόνη κόλιανδρου ΠΡΟΣΟΧΗ!
2 σκελίδες σκόρδο Κοτόπουλο: Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κοτόπουλο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να
αλάτι και πιπέρι προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, αν ξανα-
ζεσταθεί έπειτα από 1-2 ημέρες. Ο καλύτε-
κατά βούληση
ρος τρόπος να το καταναλώσετε είναι να το
χυμό από 2 λάιμ αξιοποιήσετε κρύο, σε σαλάτα ή σάντουιτς.