Page 103 - mag_116 (7)
P. 103

Μοσχαρίσιο συκώτι





                                                            με






                        ...24 ρουμπίνια











                                                 υλικά           οδηγίες: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζου-


                   2 φέτες μοσχαρίσιου συκωτιού                  με ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμά-

                              κομμένες σε μπουκιές               τια του συκωτιού, αλατοπιπερώνουμε.

                       1 κ.σ. παρθένου ελαιόλαδου                Τα βγάζουμε γρήγορα από τη φωτιά και


                   Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
                                                                 τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι μας-
                             Για την σάλτσα με ρόδι:
                                                                 προσθετουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι                            103 103
                              1 μικρό ξερό κρεμμύδι
                                                                 πολτοποιημένο, το σκόρδο πολτοποιη-
                          1 μικρή σκελίδα σκόρδου

                                        πολτοποιημένη            μένο κι αυτό, το αλάτι, το γλυκό μπού-

                               Λίγο μπούκοβο γλυκό               κοβο και σοτάρουμε για 3λεπτά μέχρι

                                       1/2 κ.γλ. ρήγανη          να καραμελώσει το κρεμμύδι μας. Προ-


                          200 γρ. φρέσκο χυμό ρόδι               σθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της

                                2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι            σάλτσας και βάζουμε σε δυνατή φωτιά

                              1,5 κ.γλ. σάλτσα σόγιας
                                                                 μέχρι να συμπυκνωθεί ανακατεύοντας
                                 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
                                                                 συνεχόμενα. Προσθέτουμε  τα συκωά-
                          2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
                                                                 κια μας και μόλις είναι έτοιμα τα κατε-
                   Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

          24 σπόρους ροδιού για το σερβίρισμα                    βάζουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με

                              2 με 3 παντζάρια μικρά             τους σπόρους ροδιού και ...σερβίρουμε!

                                                                 Ταιριάζει πολύ με σαλάτα παντζαριών!
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108