Page 103 - mag_116 (7)
P. 103
Μοσχαρίσιο συκώτι
με
...24 ρουμπίνια
υλικά οδηγίες: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζου-
2 φέτες μοσχαρίσιου συκωτιού με ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμά-
κομμένες σε μπουκιές τια του συκωτιού, αλατοπιπερώνουμε.
1 κ.σ. παρθένου ελαιόλαδου Τα βγάζουμε γρήγορα από τη φωτιά και
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι μας-
Για την σάλτσα με ρόδι:
προσθετουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι 103 103
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
πολτοποιημένο, το σκόρδο πολτοποιη-
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
πολτοποιημένη μένο κι αυτό, το αλάτι, το γλυκό μπού-
Λίγο μπούκοβο γλυκό κοβο και σοτάρουμε για 3λεπτά μέχρι
1/2 κ.γλ. ρήγανη να καραμελώσει το κρεμμύδι μας. Προ-
200 γρ. φρέσκο χυμό ρόδι σθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι σάλτσας και βάζουμε σε δυνατή φωτιά
1,5 κ.γλ. σάλτσα σόγιας
μέχρι να συμπυκνωθεί ανακατεύοντας
1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
συνεχόμενα. Προσθέτουμε τα συκωά-
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
κια μας και μόλις είναι έτοιμα τα κατε-
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
24 σπόρους ροδιού για το σερβίρισμα βάζουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με
2 με 3 παντζάρια μικρά τους σπόρους ροδιού και ...σερβίρουμε!
Ταιριάζει πολύ με σαλάτα παντζαριών!