Page 99 - mag_112_new
P. 99
Αμυγδαλωτά
από την Σικελία
οδηγίες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
υλικά 325 βαθμούς. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. 99
2 ½ φλιτζ. αλεύρι* Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι αμυ-
αμυγδάλου γδάλου με την κρυσταλλική ζάχαρη και το αφήνουμε
1 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη στην άκρη. Σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε
2 μεγάλα ασπράδια αυγών τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέ-
γκα. Χτυπάμε το εκχύλισμα αμυγδάλου με το ξύσμα
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα λεμονιού και το προσθέτουμε στη μαρέγκα. Προσθέ-
αμυγδάλου ή σουμάδα τουμε στο μπολ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με
1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού μια σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
(προαιρετικά) και να σχηματιστεί μια ζύμη.
1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη. Φτιά-
1/4 φλιτζ. αμύγδαλα χνουμε μικρά μπαλάκια και στη συνέχεια τα καλύ-
ολόκληρα πτουμε με ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε τα μπαλάκια
κερασάκια μαρασκίνο στο ταψί αφήνοντας αρκετή απόσταση το ένα από το
άλλο. Πάνω από το κάθε μπισκότο πατάμε ένα αμύ-
γδαλο ή ένα κεαρασάκι μαρασκίνο.
* Εάν δεν βρούμε αλεύρι αμυγδά- Ψήνουμε για περίπου 15-17 λεπτά ή μέχρι το κάτω
λου, μπορούμε να φτιάξουμε το μέρος των μπισκότων να ροδίσει ελαφρά και οι κο-
δικό μας αλεύρι φρέσκου αμυγδά-
λου, αλέθοντας τα αμύγδαλα σε ένα ρυφές των μπισκότων να αρχίσουν να σπάνε. Βγά-
μούλτι μέχρι το μείγμα να μοιάζει ζουμε από το φούρνο και τα κρυώνουμε στο ταψί πριν
με μαλακή άμμο. το μεταφέρουμε στη σχάρα για να κρυώσει εντελώς.