Page 99 - mag_112_new
P. 99

Αμυγδαλωτά





                       από την Σικελία










                                                     οδηγίες:  Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους
                                      υλικά          325 βαθμούς. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.                            99

                         2 ½ φλιτζ. αλεύρι*          Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι αμυ-

                                  αμυγδάλου          γδάλου με την κρυσταλλική ζάχαρη και το αφήνουμε

           1 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη               στην άκρη. Σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε
              2 μεγάλα ασπράδια αυγών                τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέ-
                                                     γκα. Χτυπάμε το εκχύλισμα αμυγδάλου με το ξύσμα
                     1 κουτ. γλ. εκχύλισμα           λεμονιού και το προσθέτουμε στη μαρέγκα. Προσθέ-

                   αμυγδάλου ή σουμάδα               τουμε στο μπολ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με

             1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού              μια σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά

                               (προαιρετικά)         και να σχηματιστεί μια ζύμη.
                   1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη            Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη. Φτιά-

                      1/4  φλιτζ. αμύγδαλα           χνουμε μικρά μπαλάκια και στη συνέχεια τα καλύ-

                                    ολόκληρα         πτουμε με ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε τα μπαλάκια
                    κερασάκια μαρασκίνο              στο ταψί αφήνοντας αρκετή απόσταση το ένα από το
                                                     άλλο. Πάνω από το κάθε μπισκότο πατάμε ένα αμύ-

                                                     γδαλο ή ένα κεαρασάκι μαρασκίνο.
        * Εάν δεν βρούμε αλεύρι αμυγδά-              Ψήνουμε για περίπου 15-17 λεπτά ή μέχρι το κάτω
           λου, μπορούμε να φτιάξουμε το             μέρος των μπισκότων να ροδίσει ελαφρά και οι κο-
       δικό μας αλεύρι φρέσκου αμυγδά-
       λου, αλέθοντας τα αμύγδαλα σε ένα             ρυφές των μπισκότων να αρχίσουν να σπάνε. Βγά-
         μούλτι μέχρι το μείγμα να μοιάζει           ζουμε από το φούρνο και τα κρυώνουμε στο ταψί πριν

                             με μαλακή άμμο.         το μεταφέρουμε στη σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104