Page 98 - mag_112_new
P. 98
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ
ΣΥΝΤ ΑΓΕΣ
ΑΓΕΣ
ΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ
Patatas Bravas
με ...chorizo
Ισπανικής καταγωγής
υλικά οδηγίες: Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα
400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα
98 κρεμμυδάκια στιφάδου, το σκόρδο και τα κομ-
100 g chorizo (ή καλό σαλάμι
αέρος) κομμένο σε μικρά μάτια chorizo σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε
για ένα λεπτό περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
κομμάτια Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το τα-
2 κουτ. σ. φρέσκο μαϊντανό μπάσκο και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατο-
ψιλοκομμένο πιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγο-
6 σκελίδες σκόρδο ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5-8
ψιλοκομμένες λεπτά μέχρι να μελώσει. Αφήνουμε τη σάλτσα
4 κουτ. σ.μαγιονέζα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
ο
(προαιρετικά) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Στρώ-
Ξύσμα 1 λεμονιού νουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίμα-
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο τος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με
1 κιλό πατάτες κομμένες σε λίγο λάδι, ξύσμα λεμονιού και τα καρυκεύματα.
Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί και ψήνουμε
μεγάλους κύβους στο φούρνο. Ανακατεύουμε κάθε 10 λεπτά πε-
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι, ρίπου για να βεβαιωθούμε ότι όλες οι πατάτες
καπνιστή πάπρικα και ρίγανη έχουν χρώμα και είναι καλά ψημένες.
5 κρεμμυδάκια στιφάδου Αφού ψηθούν τοποθετούμε τις πατάτες σε μια
ψιλοκομμένα πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με τη ζε-
Μερικές σταγόνες ταμπάσκο στή σάλτσα, με λίγη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε
με τον μαϊντανό. Απολαύστε το όσο είναι ζεστό!