Page 98 - mag_112_new
P. 98

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ
                                       ΣΥΝΤ   ΑΓΕΣ
                                              ΑΓΕΣ
                                              ΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ














                      Patatas Bravas





                                 με ...chorizo







                            Ισπανικής καταγωγής






                                        υλικά           οδηγίες:  Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα


          400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες                  βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα
   98                                                   κρεμμυδάκια στιφάδου, το σκόρδο και τα κομ-
            100 g chorizo (ή καλό σαλάμι

                 αέρος) κομμένο σε μικρά                μάτια chorizo σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε
                                                        για ένα λεπτό περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
                                       κομμάτια         Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το τα-

               2 κουτ. σ. φρέσκο μαϊντανό               μπάσκο και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατο-
                                 ψιλοκομμένο            πιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγο-

                          6 σκελίδες σκόρδο             ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5-8

                                ψιλοκομμένες            λεπτά μέχρι να μελώσει. Αφήνουμε τη σάλτσα

                         4 κουτ. σ.μαγιονέζα            στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
                                                                                                           ο
                                 (προαιρετικά)          Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Στρώ-
                           Ξύσμα 1 λεμονιού             νουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίμα-

                        3 κουτ. σ. ελαιόλαδο            τος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με

              1 κιλό πατάτες κομμένες σε                λίγο λάδι, ξύσμα λεμονιού και τα καρυκεύματα.
                                                        Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί και ψήνουμε
                           μεγάλους κύβους              στο φούρνο. Ανακατεύουμε κάθε 10 λεπτά πε-

                  1 πρέζα αλάτι και πιπέρι,             ρίπου για να βεβαιωθούμε ότι όλες οι πατάτες

            καπνιστή πάπρικα και ρίγανη                 έχουν χρώμα και είναι καλά ψημένες.

                 5 κρεμμυδάκια στιφάδου                 Αφού ψηθούν τοποθετούμε τις πατάτες σε μια
                                 ψιλοκομμένα            πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με τη ζε-

             Μερικές σταγόνες ταμπάσκο                  στή σάλτσα, με λίγη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε
                                                        με τον μαϊντανό. Απολαύστε το όσο είναι ζεστό!
   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103