Page 94 - mag_108
P. 94

ΣΥΝΤ
                                       ΣΥΝΤ
                                       ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ
                                              ΑΓΕΣ
                                              ΑΓΕΣ
                                              ΑΓΕΣ
                                                Άιβαρ








                                       από τη Σερβία















                                             υλικά


                   1/2 κιλ. πιπεριές Φλωρίνης
                               150 γρ. μελιτζάνες

                          2 πιπερίτσες καυτερές

                                      (προαιρετικά)
                       250 γρ. σάλτσα ντομάτας
   94                       1-2 σκελίδες σκόρδο


                           1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

                                   1 κ.γ μπούκοβο

                                          1 κ.σ. ξυδι
                     ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο                     οδηγίες: Ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε
                                                                 τις πιπεριές και τις μελιτζάνες αφαιρούμε
                                                                 κοτσάνια και σπόρους από τις πιπεριές.

                                                                 Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πιπεριές και
                                                                 μελιτζάνες μαζί με το σκόρδο. Σε κατσαρό-

                                                                 λα βάζουμε το μισό λάδι μας, προσθέτουμε
                                                                 τον πολτό τη σάλτσα ντομάτας και το ξύδι.

                                                                 Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στη
                                                                 μισή ώρα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύ-

                                                                 λινη κουτάλα. Προσθέτουμε την πάπρικα,
                                                                 το μπούκοβο,  τις καυτερές,  αν θέλουμε,

                                                                 πιπερίτσες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
                                                                 συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε μέχρι να

                                                                 σωθούν τα υγρά και να γίνει σαν κρέμα. Άν
                                                                 θέλουμε να τη διατηρήσουμε τη μεταφέ-

                                                                 ρουμε  σε  αποστειρωμένα  βαζάκια.  Καλή

                                                                 σας απόλαυση!
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99