Page 97 - mag_108
P. 97
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Quesadilla
από τo Μεξικό
υλικά
2 στήθη κοτόπουλου οδηγίες: Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε
1/2 φλ. ελαιόλαδο το κοτόπουλο, που έχουμε κόψει σε μι-
1/2 κ.γ κύμινο κρά κομμάτια, με το λάδι και τα μπαχαρι-
κά μας. Άνακατεύουμε καλά και αφήνουμε
1/2 κ.γ πάπρικα καπνιστή το κοτόπουλο για 2 ώρες να μαριναριστεί.
1/2 κ.γ κάρυ Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και σε σχετικά
λίγο φρέσκο τζίντζερ δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο και
3 πιπεριές κόκκινες από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τα κομ-
3 πιπεριές κίτρινες καρέ μένα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε μέχρι 97
2 καρότα να μαλακώσουν. Όταν ψηθούν προσθέτου-
1 φλυτζάνι καλαμπόκι με το τσένταρ και το ξύσμα λεμονιού. Άνα-
200 γρ. τριμμένο τσένταρ κατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε
6 μεγάλες τορτίγιες αν χρειαστεί. Ψήνουμε σε φούρνο τις τορτί-
φρέσκο κόλιανδρο γιες μας ή τις περνάμε ελαφρά από τηγάνι.
Έτσι όπως τις έχουμε ζεστάνει απλώνουμε
ξύσμα λεμονιού επάνω λίγη γέμιση και διπλώνουμε σε φά-
αλάτι κελο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με
την υπόλοιπη γέμιση. Άν θέλουμε ψήνουμε
σε φούρνο μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί
και οι τορτίγιες να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε τις γεμιστές τορτίγιες με κομ-
μένο φρέσκο κόλιανδρο.
Καλή σας Άπόλαυση!
...και γλυκό;
Για γλυκό θα προτείναμε ένα προφιτερόλ,
ή κάποιο σου ή εκλαίρ από το αγαπημένο
σαλονικιώτικο στέκι! Καλή σας Άπόλαυση!