Page 111 - mag_106
P. 111

ΣΥΝΤΑΓΕΣ










 μοσχαρίσιο συκώτι       καραμελωμένη








 με πορτοκάλι                            μηλόπιτα


























                                                                                                                                111 111



                                                                    οδηγίες: Καθαρίζετε τα μήλα και τα

                                                υλικά               κόβετε σε μισοφέγγαρα. Τα απλώνετε


                          6-7 ώριμα κόκκινα μήλα                    σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
                 1 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη                      Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε με

                             200γρ βούτυρο ΒΙΤΑΜ                    το 1/3 του βούτυρου τα απλωμένα μήλα.

                                                  4 αυγά            Πασπαλίζετε τα μήλα με 2 κουταλιές

                             250 γρ. Φαρίνα Γιώτης                  ζάχαρη καστανή και κανέλα. Στο
                               ξύσμα πορτοκαλιού ή                  υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο προσθέτετε

                                           μανταρινιού              την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε

                              κανέλα, μοσχοκαρυδο                   καλά με το μίξερ. Προσθέτετε τα 4 αυγά,
                                                                    συνεχίζετε να χτυπάτε καλά. Στο τέλος

                                                                    προσθέτουμε τη φαρίνα και το ξύσμα.

                                                                    Ανακατεύετε καλά. Το μίγμα είναι υγρό.

                                                                    Περιχύνετε με το μίγμα τα μήλα μέχρι

                                                                    να καλυφθούν. Ψήνετε στους 200
                                                                    βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116