Page 111 - mag_106
P. 111
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
μοσχαρίσιο συκώτι καραμελωμένη
με πορτοκάλι μηλόπιτα
111 111
οδηγίες: Καθαρίζετε τα μήλα και τα
υλικά κόβετε σε μισοφέγγαρα. Τα απλώνετε
6-7 ώριμα κόκκινα μήλα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
1 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε με
200γρ βούτυρο ΒΙΤΑΜ το 1/3 του βούτυρου τα απλωμένα μήλα.
4 αυγά Πασπαλίζετε τα μήλα με 2 κουταλιές
250 γρ. Φαρίνα Γιώτης ζάχαρη καστανή και κανέλα. Στο
ξύσμα πορτοκαλιού ή υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο προσθέτετε
μανταρινιού την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε
κανέλα, μοσχοκαρυδο καλά με το μίξερ. Προσθέτετε τα 4 αυγά,
συνεχίζετε να χτυπάτε καλά. Στο τέλος
προσθέτουμε τη φαρίνα και το ξύσμα.
Ανακατεύετε καλά. Το μίγμα είναι υγρό.
Περιχύνετε με το μίγμα τα μήλα μέχρι
να καλυφθούν. Ψήνετε στους 200
βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.