Page 110 - mag_106
P. 110
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
μοσχαρίσιο συκώτι
με πορτοκάλι
110
οδηγίες: Σε μια κατσαρόλα
ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά και σοτάρουμε
τα κρεμμύδια με το συκώτι
υλικά μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι με το κρασί και αφήνουμε λίγα
κομμένο σε λωρίδες λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
2 ξερά κρεμμύδια Προσθέτουμε το πορτοκάλι που
ψιλοκομμένα έχουμε κόψει μαζί με τη φλούδα
2 σκελίδες σκόρδο του αλατοπιπερώνουμε και
ψιλοκομμένο μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί και
1 πορτοκάλι βιολογικό να μελώσει το συκώτι
ολόκληρο κομμένο σε μικρά με το πορτοκάλι.
κομμάτια
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και λίγη ρίγανη