Page 71 - mag_003
P. 71
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγές ...εποχής!
ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΟΥΤΩΝ Ηλίας
w 500 γρ χυμός φρούτου Σέντρης
w 150 γρ ζάχαρη
w 7 τεμ φύλλα ζελατίνας Executive Chef και
w 150 γρ κρέμα γάλακτος 35% σύμβουλος Γαστρονομίας
w 1 τεμ λεμόνι (θέλουμε το χυμό του)
Από πολύ μικρή ηλικία
Τρόπος Παρασκευής ο Ηλίας Σέντρης
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε κρύο
νερό. Παίρνουμε λίγο χυμό από το φρούτο μαζί με ξεκίνησε
την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε, (όχι να βράσει) στους το γαστρονομικό ταξίδι
80°, προσθέτουμε τις ζελατίνες χωρίς το νερό τους με αφετηρία και έμπνευ-
και στραγγισμένες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ση από την μητέρα του
υπόλοιπο χυμό φρούτου, το χυμό λεμόνι και συνεχίζου- που του έδωσε
με να ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε 71
την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και το βάζουμε τις βάσεις
στην παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυ- για την γεύση
ξη και το ανακατεύουμε κάθε 20’ για να αποφύγουμε μα κυρίως την αγάπη
τους κρυστάλλους για το καλό φαγητό!
Η εμπειρία του
Tip: Η ζελατίνη αν μείνει πολλή ώρα σε κρύο νερό δεν
θα μπορέσουμε να την πιάσουμε θα γλιστρήσει σαν αποκτήθηκε τόσο
χέλι. σε μεγάλα εστιατόρια,
Tip: Αν θέλουμε αφαιρούμε την κρέμα γάλακτος έτσι catering όσο και
θα έχουμε μια γρανίτα. σε ξενοδοχεία διεθνών
ομίλων στην Ελλάδα
και στο εξωτερικό.
Η υπομονή, η συνεργα-
σία, ο πειραματισμός,
η φαντασία,
η συνεχής μάθηση
κι ενημέρωση,
η αναζήτηση
νέων τεχνικών και υλικών
αποτελούν ένα από τα
συστατικά της επιτυχίας
Αλλά το βασικότερο
Και μην ξεχνάτε πάντα ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΧΑΛΑΡΑ είναι η αγάπη
HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘ για το φαγητό.