Page 75 - mag_07
P. 75
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Υλικά:
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 1200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
• 1 κουτ.γλυκου κοπανισμένα γαρύφαλλα 75
• 2 κουτ. γλυκού κανέλλα
• 1 φλυτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
• 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
• 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
• 1/2 φλυτζάνι μέλι
• 1 φλυτζάνι σταφίδες
• λάδι για άλειμμα των φύλλων
• άχνη ζάχαρη και αμύγδαλα φιλέ για σερβιρισμα
Οδηγίες:
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κομμάτια της κολοκύθας, και τα αφήνουμε λίγη ώρα να στραγγίξουν.
Μετά ανακατεύουμε σ' ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Παίρνουμε το παραλληλόγραμμο πυρέξ και αφού το αλείψουμε με λάδι απλώνουμε 3 φύλλα λα-
δώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση, τη στρώνουμε και συνεχίζουμε με φύλλα και
στρώσεις μέχρι να τελειώσει η γέμιση και αφήνουμε και 3 φύλλα για να τη σκεπάσουμε.
Της φτιάχνουμε τα φύλλα γύρω-γύρω, την χαράζουμε και της ρίχνουμε τ' αμύγδαλα φιλέ πριν
την φουρνίσουμε. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς, βάζοντας το ταψί στην κάτω σχάρα
του φούρνου. Όταν ροδοκοκκινήσει η πίτα τη βγάζουμε και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αυτό για πιο εύκολα, για πιο όμορφα μπορούμε να τυλίξουμε τα φύλλα με τη γέμιση σε ρολό!
Καλή επιτυχία!