Page 70 - mag_07
P. 70
ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΊΤΗΤΊΚΗ ΛΊΧΟΥΔΊΑ
Λαχματζούν
Πίτσα Αρμένικης
καταγωγής
Εύκολη
Για τη ζύμη: συνταγή
• 500 gr. αλεύρι και για...
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 20 gr.φρέσκια μαγιά (1/2 κύβο) φοιτητές!
• 300 ml xλιαρό νερό
70 70 • 2 κουτ. της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 2 κρεμμύδια ξερά
• 1 ματσάκι δυόσμο
• 1 κουτί κονκασέ ντομάτας
• 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
• 500 gr. κιμάς
• πραιρετικά λίγες σταγόνες tabasco
Οδηγίες: Ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Έπειτα διαλύετε τη μαγιά στο
χλιαρό νερό και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη μαγιά με το νερό στο μπολ με το
αλεύρι και δουλεύετε το μίγμα έως ότου γίνει μαλακό και ελαστικό. Σκεπάζετε το μπολ και
αφήνετε τη ζύμη μέχρι να φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο. Ανακατεύετε τις πιπεριές
(ψιλοκομμένες) και το δυόσμο και εν συνεχεία προσθέτετε το χυμό ντομάτας, την πάπρικα
και τον κιμά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε. Ανοίγετε με τον πλάστη ένα κομμάτι ζυ-
μάρι και του δίνετε λεπτό και στρογγυλό σχήμα. Το απλώνετε στο ταψί του φούρνου, αφού
πρώτα το αλείψετε με λάδι. Απλώνετε το μίγμα του κιμά. Το ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 230-240 βαθμούς ελέγχοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα αν έχει ψηθεί και
ροδίσει η ζύμη. Όταν το βγάλετε από το φούρνο το σκεπάζετε με ένα πανί ή με αλουμινό-
χαρτο για να διατηρηθεί μαλακό και ζεστό. Συνοδεύετε με γιαούρτι ή με ντομάτα ψιλοκομμέ-
νη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ξερό κρεμμύδι και λίγο λεμόνι. Καλή επιτυχία!
Βοnus Mall πρόταση: Aντί φύλλο μπορείτε να πάρετε Αραβικές πίτες να τις ψήσετε στο
grill και να τις γεμίσετε με το μίγμα και τα υπόλοιπα συνοδευτικά και να τις τυλίξετε σαν σου-
βλάκια.
Συνταγή από το: http://www.bonusmall.gr/makemyday/recipes.html