Page 74 - mag_07
P. 74

Η Πίτα της






               Σταχτοπούτας
































               Υλικά:
               • 1 Χωριάτικη Ζύμη με ελαιόλαδο
               • 1 κολοκύθα κίτρινη
   74          • 400 γρ φέτα τριμμένη

               • 250 γρ. μυζήθρα ανάλατη τριμμένη
               • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
               • 4 αυγά
               • 3-4 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
               • 2/3 του φλιτζανιού λάδι
               • σουσάμι για το πασπάλισμα



               Οδηγίες:
               Καθαρίζετε και τρίβετε στον τρίφτη την κολοκύθα και τη στίβετε καλά να φύγουν τα υγρά της,
               αφήστε τη αρκετή ώρα μέσα σε σουρωτήρι για να στραγγίξει. Τη βάζετε σε μεγάλο αντικολλητικό
               τηγάνι για λίγο (χωρίς λάδι) μέχρι να μαραθεί. Αφήνετε την κολοκύθα να κρυώσει και προσθέτετε
               τα τυριά, το σιμιγδάλι, το δυόσμο το αλάτι, το πιπέρι, λίγο από το λάδι (κρατάτε το υπόλοιπο για τα
               φύλλα) και τα τέσσερα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσετε ελαφρά. Στρώνετε σε ένα ταψί τέσσερα
               φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λάδι, ρίχνετε την γέμιση και την απλώνετε έτσι ώστε το πά-
               χος της να είναι ομοιόμορφο παντού. Καλύπτετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα
               ανάμεσα με λάδι. Αλείφετε με λάδι και το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζετε με σουσάμι. Χαράζετε
               την πίτα με κοφτερό μαχαίρι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 55' με 60' περίπου
               στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει όμορφο ρόδινο χρώμα και να γίνει το φύλλο της τραγανό.


               Καλή επιτυχία!
   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79