Page 73 - mag_07
P. 73
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μα για την κολοκύθα πρόκειται πια να μαγειρέψουμε,
μα όποια θέλεις βρε αδελφέ!!! Ε! μα βάζεις προβλή-
ματα χωρίς λόγο. Ηλίας
Κολοκύθα γλυκιά με Curry και γιαούρτι Σέντρης
Executive Chef και
Υλικά: σύμβουλος Γαστρονομίας
• 500 γρ κολοκύθα ( κίτρινη ή κόκκινη what ever)
• 30 γρ ελαιόλαδο ή βούτυρο (Για σοτάρισμα) Από πολύ μικρή ηλικία
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 1 πατάτα ο Ηλίας Σέντρης
• Ζωμό κότας η λαχανικών η νερό. ξεκίνησε
• 1 κουταλιά σούπας κάρυ (προτείνω “Madras”) το γαστρονομικό ταξίδι
• 1 πρέζα ζάχαρη με αφετηρία και έμπνευ-
• Αλάτι
• Πιπέρι ση από την μητέρα του
• 30 γρ Βούτυρο αγελάδας που του έδωσε
• 40 γρ Κρέμα γάλακτος τις βάσεις
για την γεύση 73
Προαιρετικά !!!
• Γάζες μα κυρίως την αγάπη
• Τσιρότα για το καλό φαγητό!
Η εμπειρία του
Τρόπος χαλαρής Παρασκευής: αποκτήθηκε τόσο
Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, όχι σαν πορτοκάλι αλλά σαν καρ- σε μεγάλα εστιατόρια,
πούζι, αλλά προσέξτε είναι πολλή σκληρή η φλούδα και μπορεί να
σας φύγει το μαχαίρι για αυτό στα υλικά έχω προσθέσει γάζες και catering όσο και
τσιρότα. ΕΕΕ!!! Μα!! πια τα δύσκολα. σε ξενοδοχεία διεθνών
ομίλων στην Έλλάδα
ΕΕΕΕιιιι !!! εδώ κοιτάμε, προχώραμε.
και στο εξωτερικό.
Βάζουμε λιπαρό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση βούτυρο ή Η υπομονή, η συνεργα-
ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σοτάρουμε λίγο, βάζουμε κολοκύθα, πατάτα, σία, ο πειραματισμός,
κάρυ, ζωμό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, βράζουμε 25’με 30’σε μέτρια η φαντασία,
φωτιά, πολτοποιούμε με το μπλεντεράκι μας, προσθέτουμε στο η συνεχής μάθηση
τέλος βούτυρο και κρέμα, και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι
στην τελευταία στιγμή. κι ενημέρωση,
Καλή όρεξη ή “Bon Ορέξ”. η αναζήτηση
νέων τεχνικών και υλικών
Tip: Μια εύκολη λύση είναι να την κόψετε χοντρά κομμάτια μαζί αποτελούν ένα από τα
με την φλούδα και να την βάλετε στην κατάψυξη. Βγαίνει πολύ πιο
απλά. συστατικά της επιτυχίας
Tip: Το κάρυ είναι μείγμα από διάφορα μπαχαρικά και ένα από τα Αλλά το βασικότερο
καλά είναι το “Madras”, όχι Μάντρας Αττικής αλλά από την Ινδία. είναι η αγάπη
για το φαγητό.
Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α!
HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘