Page 91 - mag_014
P. 91
Συνταγές της φίλης μας
Ρούλας Δημητρακοπούλου
Χαρίτου
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Παραδοσιακή
91
ΥΛΙΚΆ:
•1ποτήρι ζάχαρη
•1 ποτήρι καρύδι
•1 ποτήρι παξιμάδι
•1 κουτ. του γλυκού μπαίκιν-πάουντερ
•8 αυγά •1 κουτ. του γλυκού κανέλα
•1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο
ΓΙΆ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
•3 ποτήρια ζάχαρη •1 ποτήρι νερό•1/2 ποτηράκι του κρασιού
κονιάκ • λίγο λεμόνι.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και μοιρά-
ζουμε την ζάχαρη, λίγη στους κρόκους, λίγη στα ασπράδια. Χτυπά-
με την μαρέγκα και το μίγμα των κρόκων χωριστά. Ανακατεύουμε σε
ένα μπωλ το καρύδι, το παξιμάδι, το μπαικιν πάουντερ και τα κανε-
λογαρύφαλα. Αναμειγνύουμε την μαρέγκα με το μίγμα των κρόκων
και τα στερεά σε μια λεκάνη με απαλές κινήσεις με κουτάλα. ΟΧΙ
ΜΙΞΕΡ Χύνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προ-
θερμασμένο φούρνο στους 160-170β. για 50-60 λεπτά (Σημείωση:
Το ποτήρι που χρησιμοποιώ είναι 250ml και το ταψί είναι 28cm )
περιχύνουμε με το σιρόπι όταν το γλυκό είναι χλιαρό και το σιρόπι
δεν είναι τελείως κρύο. Καλό είναι να μείνει το γλυκό μερικές ώρες
πριν το σερβίρετε, να δέσουν οι γεύσεις. Καλή επιτυχία!
ΤIP: Το σιρόπι όταν πάρει βράση το κλείνουμε δεν θέλει πολύ ώρα
βράσιμο...