Page 91 - mag_81
P. 91
της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.georgiadoukopoulou.gr
Μπράουνις με αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ
• 1 ½ αβοκάντο καλά λιωμένο
• 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 3 κ.σ. βούτυρο
• 1 & 1/2 φλιτζ. κουβερτούρα,
ψιλοκομμένη
•1/2 κ.γ. στιγμιαίος καφές
• 5 κ.σ. ζεστό νερό
• Άρωμα βανίλιας
• ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γ. baking powder
• 1 πρέζα αλάτι 91
Αναμιγνύουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ και τα λιώνουμε σε
μπεν μαρί, δηλαδή στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα, η οποία περιέχει
λίγο νερό που βράζει. Εναλλακτικά, λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων σε ειδικό
σκεύος, ανακατεύοντας κάθε 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ. Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη με το λει-
ωμένο αβοκάντο, τη βανίλια, το μίγμα με τη λιωμένη σοκολάτα που φτιάξαμε και το
ζεστό νερό, το ένα μετά το άλλο. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά. Προσθέ-
τουμε το αλεύρι, το baking, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με
μία κουτάλα ή μαρίζ (πλαστική σπάτουλα). Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τετράγωνο
ταψί 20 Χ 20 εκ. και στρώνουμε την επιφάνεια να ισιώσει. Ψήνουμε τα μπράουνις για
25 λεπτά. Για να διαπιστώσουμε ότι έχουν ψηθεί καλά, βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα
ή ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγει στεγνό ή, με ελάχιστα ψίχουλα πάνω της,
τα μπράουνις είναι έτοιμα.
Αφήνουμε τα μπράουνις στο ταψί μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Αυτό είναι απαραίτη-
το να γίνει για να κόψουμε όμορφα τετραγωνάκια. Μπορούμε ακόμα να τα βάλουμε
στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα κόψουμε. Σερβίρουμε τα μπράουνις σκέτα με λίγη σα-
ντιγί ή ακόμα και με παγωτό.