Page 90 - mag_81
P. 90

ΔΙΑΤΡοφή & υΓεΙΑ

                       AΒΟκΑΝΤΟ







                                           Έξυπνες Συμβουλές




               Το τμήμα του αβοκάντο που περιέχει τη                 Το υπερβολικά ώριμο αβοκάντο έχει χα-
               μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών                      ραγματιές στο φλοιό του και όταν το κρα-

               συστατικών, είναι αυτό που βρίσκεται                  τάμε, δίνει την αίσθηση του υπερβολικά
               πλησιέστερα στο φλοιό του. Γι’ αυτό και               μαλακού. Το άγουρο αβοκάντο είναι πολύ

               πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη δια-                σκληρό στην αφή και για να επιταχύνουμε
               δικασία αφαίρεσης της σάρκας από τη                   την ωρίμανσή του, πρέπει να το φυλάξου-

               φλούδα, ώστε να εισπράξουμε τη μέγι-                  με σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα
               στη διατροφική του αξία.                              μήλο. Το μήλο βγάζει ένα αέριο, το αιθυ-

               Για να διαπιστώσουμε πόσο ώριμο είναι                 λένιο, που βοηθά στην ωρίμανση.

               ένα αβοκάντο, αρκεί να το κρατήσουμε                  Το  καθαρισμένο  αβοκάντο  μαυρίζει  εύ-
               στη χούφτα μας και να το πιέσουμε ελα-                κολα, σχεδόν αμέσως μόλις έρθει σ’ επα-

               φρώς. Είναι ώριμο όταν θα είναι μεν σφι-              φή με τον αέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να το
               χτό, αλλά θα απορροφήσει την ελαφριά                  καθαρίζουμε τη στιγμή που σκοπεύουμε
   90          πίεση που θα του ασκήσουμε.                           να το χρησιμοποιήσουμε.
   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95