Page 90 - mag_81
P. 90
ΔΙΑΤΡοφή & υΓεΙΑ
AΒΟκΑΝΤΟ
Έξυπνες Συμβουλές
Το τμήμα του αβοκάντο που περιέχει τη Το υπερβολικά ώριμο αβοκάντο έχει χα-
μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών ραγματιές στο φλοιό του και όταν το κρα-
συστατικών, είναι αυτό που βρίσκεται τάμε, δίνει την αίσθηση του υπερβολικά
πλησιέστερα στο φλοιό του. Γι’ αυτό και μαλακού. Το άγουρο αβοκάντο είναι πολύ
πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη δια- σκληρό στην αφή και για να επιταχύνουμε
δικασία αφαίρεσης της σάρκας από τη την ωρίμανσή του, πρέπει να το φυλάξου-
φλούδα, ώστε να εισπράξουμε τη μέγι- με σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα
στη διατροφική του αξία. μήλο. Το μήλο βγάζει ένα αέριο, το αιθυ-
Για να διαπιστώσουμε πόσο ώριμο είναι λένιο, που βοηθά στην ωρίμανση.
ένα αβοκάντο, αρκεί να το κρατήσουμε Το καθαρισμένο αβοκάντο μαυρίζει εύ-
στη χούφτα μας και να το πιέσουμε ελα- κολα, σχεδόν αμέσως μόλις έρθει σ’ επα-
φρώς. Είναι ώριμο όταν θα είναι μεν σφι- φή με τον αέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να το
χτό, αλλά θα απορροφήσει την ελαφριά καθαρίζουμε τη στιγμή που σκοπεύουμε
90 πίεση που θα του ασκήσουμε. να το χρησιμοποιήσουμε.