Page 93 - mag_018
P. 93
Ηλίας
Σέντρης
Executive Chef και
Σύμβουλος Γαστρονομίας
Από πολύ μικρή ηλικία
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ο Ηλίας Σέντρης
Bάση: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το παξιμάδι, το ξεκίνησε το
φουντούκι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε γαστρονομικό ταξίδι με
το ασπράδι και ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο αφετηρία και έμπνευση
συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένα από την μητέρα του που
μείγμα σα «βρεγμένη» άμμος. Λαδώνουμε ελαφρά την του έδωσε τις βάσεις για
ταρτιέρα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, καλύπτουμε την γεύση μα κυρίως
πιέζοντάς το για να γίνει ισόπαχο. Το σκεπάζουμε την αγάπη για 93
ΥΛΙΚΑ: με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να το το καλό φαγητό!
χρησιμοποιήσουμε. Η εμπειρία του
Για τη βάση:
αποκτήθηκε τόσο
Γέμιση: Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλα εστιατόρια,
w 2 μεγάλα σταρένια παξιμάδια,
και σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να ροδίσουν. catering όσο και
χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε ξενοδοχεία διεθνών
w 150 γρ. φουντούκια, χτυπημένα
στο μούλτι να γίνουν σκόνη
ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και ομίλων στην Ελλάδα
w 1/2 κ.γ. αλάτι
εξατμιστούν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και και στο εξωτερικό.
w 80 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
μαϊντανό, ανακατεύοντας αποσύρουμε από τη φωτιά. Η υπομονή,
w το ασπράδι από 1 αβγό ελαφρώς
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. η συνεργασία,
χτυπημένο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ο πειραματισμός,
Για τη γέμιση:
προσθέτουμε την κρέμα, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και η φαντασία,
w 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Απλώνουμε η συνεχής μάθηση
χοντροκομμένα ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας το μείγμα με τα κι ενημέρωση,
τυριά και από πάνω στρώνουμε το μείγμα μανιταριών η αναζήτηση νέων
w 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα
w 60 ml ελαιόλαδο
και τελειώνουμε με το μείγμα των αυγών. Ισιώνουμε τεχνικών και υλικών
w 3 αβγά + 1 κρόκος
την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνουμε για περίπου αποτελούν ένα από τα
40 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει συστατικά της επιτυχίας
w 600 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
η τάρτα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε περίπου 15 Αλλά το βασικότερο
w 100 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
w 150 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
λεπτά να κρυώσει και να «σταθεί». είναι η αγάπη
w 450 γρ. μετσοβόνε χοντροτριμμένο
Περνάμε ένα λεπτό μαχαίρι ανάμεσα στην τάρτα και για το φαγητό.
w 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
τα τοιχώματα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
w μοσχοκάρυδο σε σκόνη
& φρεσκοτριμμένο πιπέρι