Page 92 - mag_018
P. 92
3 τυριά&
ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΎΜΕ ΧΑΛΛΛΛΑΡΑ
με τον Ηλία Σέντρη Τάρτα με
πλευρώτους
92
ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
w 2 μεγάλα σταρένια παξιμάδια,
χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη
w 150 γρ. φουντούκια, χτυπημένα
στο μούλτι να γίνουν σκόνη
w 1/2 κ.γ. αλάτι
w 80 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
w το ασπράδι από 1 αβγό ελαφρώς
χτυπημένο
Για τη γέμιση:
w 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
χοντροκομμένα
w 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα
w 60 ml ελαιόλαδο
w 3 αβγά + 1 κρόκος
w 600 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
w 100 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
w 150 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
w 450 γρ. μετσοβόνε χοντροτριμμένο
w 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
w μοσχοκάρυδο σε σκόνη
& φρεσκοτριμμένο πιπέρι