Page 88 - mag_22
P. 88

ΣΥΝΤΑΓΕΣ










                                                                                       υλικά

                                                                                       •    1 μεγάλο κουνουπίδι
                                                                                         (ή πολλά μικρά)

                                                                                       •   κάρυ σε σκόνη
                 ψητό                                                                  •   ελαιόλαδο
                                                                                       •
                                                                                          αλάτι
                 κουνουπίδι                                                            εκτέλεση



                 με κάρυ                                                               Προθερμαίνετε το φούρνο



                                                                                       στους 300 βαθμούς. Κό-
                                                                                       βετε το κουνουπίδι σε μι-
                                                                                       κρά μπουκετάκια και τα το-
                                                                                       ποθετείτε σε ένα ταψί. Όλα
                                                                                       τα κομμάτια να είναι ομοι-

                                                                                       όμορφα  σε μέγεθος ώστε
                                                                                       να  ψηθούν ομοιόμορφα.
   88                                                                                  Περιχύνουμε το κουνουπί-

                                                                                       δι με το ελαιόλαδο, τη σκό-
                                                                                       νη κάρυ και το αλάτι. Το

                                                                                       κουνουπίδι θα πρέπει να
                                                                                       είναι τοποθετημένο αραιά.
                                                                                       Καλύψτε το ταψί με αλου-
                                                                                       μινόχαρτο και τοποθετεί-
                                                                                       στε το στο φούρνο. Ψή-

                                                                                       νουμε για 10-15 λεπτά.
                                                                                       Το κουνουπίδι πρέπει να
                                                                                       είναι ελαφρώς μαλακό
                                                                                       και  να αρχίσει  να γίνεται
                                                                                       ημιδιαφανές.  Μετά αφαι-

                                                                                       ρούμε το αλουμινόχαρτο,
                                                                                       ανακατεύουμε με λαβίδες
                                                                                       και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
                                                                                       Ανακατεύουμε κάθε 8-10

                                                                                       λεπτά, μέχρι οι άκρες του
                                                                                       κουνουπιδιού αρχίζουν να
                                                                                       ροδοκοκκινίζουν και να γί-
                                                                                       νονται τραγανές. (Περίπου
                                                                                       30-35 λεπτά συνολικά).

                                                                                       Δοκιμάστε αν είναι καλά
                                                                                       αλατισμένο και σερβίρετε.
   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93