Page 88 - mag_22
P. 88
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
υλικά
• 1 μεγάλο κουνουπίδι
(ή πολλά μικρά)
• κάρυ σε σκόνη
ψητό • ελαιόλαδο
•
αλάτι
κουνουπίδι εκτέλεση
με κάρυ Προθερμαίνετε το φούρνο
στους 300 βαθμούς. Κό-
βετε το κουνουπίδι σε μι-
κρά μπουκετάκια και τα το-
ποθετείτε σε ένα ταψί. Όλα
τα κομμάτια να είναι ομοι-
όμορφα σε μέγεθος ώστε
να ψηθούν ομοιόμορφα.
88 Περιχύνουμε το κουνουπί-
δι με το ελαιόλαδο, τη σκό-
νη κάρυ και το αλάτι. Το
κουνουπίδι θα πρέπει να
είναι τοποθετημένο αραιά.
Καλύψτε το ταψί με αλου-
μινόχαρτο και τοποθετεί-
στε το στο φούρνο. Ψή-
νουμε για 10-15 λεπτά.
Το κουνουπίδι πρέπει να
είναι ελαφρώς μαλακό
και να αρχίσει να γίνεται
ημιδιαφανές. Μετά αφαι-
ρούμε το αλουμινόχαρτο,
ανακατεύουμε με λαβίδες
και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε κάθε 8-10
λεπτά, μέχρι οι άκρες του
κουνουπιδιού αρχίζουν να
ροδοκοκκινίζουν και να γί-
νονται τραγανές. (Περίπου
30-35 λεπτά συνολικά).
Δοκιμάστε αν είναι καλά
αλατισμένο και σερβίρετε.