Page 89 - mag_25
P. 89
Αγκιναρόπιτα
Για τη ζύμη
• 1 φύλλο σφολιάτα
Για τη γέμιση Εκτέλεση
• 10 καρδιές αγκινάρας Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τις καρδιές αγκινά-
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ρας, τη φέτα, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το σκόρ-
δο, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε ένα μι-
• λίγο ελαιόλαδο κρό ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη σφολιάτα,
• 1 ματσάκι ψιλοκομμένο Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τις αγκινάρες.
άνηθο Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τη χαράζουμε σε κομ-
• μαϊντανό και λίγο δυόσμο μάτια, την αλείφουμε με γάλα ή με αυγό και την πα-
σπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
• 1 φλιτζ. φέτα φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
• 3 αυγά
89
Παστίτσιο
Νηστίσιμο
Υλικά
Εκτέλεση
• 1 πακέτο μακαρόνια πένες
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα περνάμε ελαφρά στο
• 1 κιλό μανιτάρια άσπρα multi. Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και κόβουμε την
• 1 μελιτζάνα ψίχα σε κυβάκια. Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι
και ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια και τη μελιτζάνα.
• 1 κουτί ντοματάκια
Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλατοπίπερο, τα μπαχαρι-
ολόκληρα κά μας και ψήνουμε το “κιμά” μας.
• 2-3 μπαχάρια Επειδή τα μανιτάρια βγάζουν υγρά, αν θέλετε βάλ-
• 1 κανελίτσα τε λίγη γαλέτα στο τέλος. Για τη μπεσαμέλ ρίχνουμε
στην κατσαρόλα ½ βιτάμ, 3 ποτήρια γάλα προσθέ-
• 2-3 γαρύφαλα
τουμε 2 με 3 κουταλιές αλεύρι και μια κουταλιά ψιλό
• ½ Βιτάμ σιμιγδάλι, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο τριμμένο
και ψήνουμε.
• 2 κουτ. σ. αλεύρι
Μόλις η μπεσαμέλ πήξει και αφού έχουμε βράσει τις
• 1 κουτ. σιμιγδάλι
πένες μας, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας σε ένα
• μοσχοκάρυδο κατά βούληση βουτυρωμένο πιρέξ.
Προαιρετικά από πάνω από τη μπεσαμέλ πασπαλί-
• Γάλα σόγιας φυτικό
ζουμε τυρί νηστίσιμο και φρυγανιά.