Page 89 - mag_25
P. 89

Αγκιναρόπιτα






               Για τη ζύμη
               •    1 φύλλο σφολιάτα


                Για τη γέμιση                                Εκτέλεση
                •    10 καρδιές αγκινάρας                    Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τις καρδιές αγκινά-

                •    4 κρεμμυδάκια φρέσκα                    ρας, τη φέτα, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το σκόρ-
                                                             δο, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε ένα μι-
                •    λίγο ελαιόλαδο                          κρό ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη σφολιάτα,
                •    1 ματσάκι ψιλοκομμένο                    Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τις αγκινάρες.

                   άνηθο                                      Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.  Τη χαράζουμε σε κομ-
                 •    μαϊντανό και λίγο δυόσμο                μάτια, την αλείφουμε με γάλα ή με αυγό και την πα-
                                                              σπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
                 •    1 φλιτζ. φέτα                           φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.

                 •    3 αυγά







                                                                                                                                89

                     Παστίτσιο



                    Νηστίσιμο




                Υλικά
                                                             Εκτέλεση
                •    1 πακέτο μακαρόνια πένες
                                                             Πλένουμε τα μανιτάρια και τα περνάμε ελαφρά στο
                •    1 κιλό μανιτάρια άσπρα                  multi. Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και κόβουμε την
                •    1 μελιτζάνα                             ψίχα σε κυβάκια. Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι
                                                             και ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια και τη μελιτζάνα.
               •    1 κουτί ντοματάκια
                                                             Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλατοπίπερο, τα μπαχαρι-
                  ολόκληρα                                   κά μας και ψήνουμε το “κιμά” μας.

               •    2-3 μπαχάρια                             Επειδή τα μανιτάρια βγάζουν υγρά, αν θέλετε βάλ-
               •    1 κανελίτσα                             τε λίγη γαλέτα στο τέλος. Για τη μπεσαμέλ ρίχνουμε
                                                            στην κατσαρόλα ½ βιτάμ, 3 ποτήρια γάλα προσθέ-
               •    2-3 γαρύφαλα
                                                            τουμε 2 με 3 κουταλιές αλεύρι και μια κουταλιά ψιλό
               •    ½ Βιτάμ                                 σιμιγδάλι, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο τριμμένο
                                                            και ψήνουμε.
               •    2 κουτ. σ. αλεύρι
                                                            Μόλις η μπεσαμέλ πήξει και αφού έχουμε βράσει τις
              •    1 κουτ. σιμιγδάλι
                                                            πένες μας, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας σε ένα
              •    μοσχοκάρυδο κατά βούληση                 βουτυρωμένο πιρέξ.
                                                            Προαιρετικά από πάνω από τη μπεσαμέλ πασπαλί-
              •    Γάλα σόγιας φυτικό
                                                           ζουμε τυρί νηστίσιμο και φρυγανιά.
   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94