Page 74 - mag_30
P. 74
ΣΥντΑγΕΣ
74 μπουγάτσα
με άρωμα μήλου
Υλικά •2 φύλλα σφολιάτας
1 litro γάλα • 1 κούπα ζάχαρη • 1 κούπα σιγδάλι • 3 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ
• για την κρέμα
• για τη γέμιση με τα μήλα • 6 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε
• 1 βανίλια
μεγάλα κομμάτια • 1 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ • 2 βανίλιες
άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Βάζουμε τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα σοτάρουμε πάνω σε δυνατή
Εκτέλεση
φωτιά,για περίπου 12-15 λεπτά το πολύ, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να
κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να
βράσουν στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Σε ταψί με
διαστάσεις 33x27εκ. απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα της σφολιάτας. Αδειάζουμε πάνω
την κρέμα αφού κρυώσει. Πάνω από την κρέμα απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα. Σκεπάζουμε
με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αν θέλουμε γυρίζουμε τις άκρες να κλείσουν. Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά.
http://magyreuontas.blogspot.gr