Page 101 - mag_26
P. 101
Φαγκρί
του αγρού
Εκτέλεση
Υλικά (για 4 άτομα) Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το μισό
• 600 γρ. φαγκρί σε φιλέτα λάδι και όταν ζεσταθούν προσθέστε τα μπροκολάκια
με την πέτσα τους το κουνουπίδι και ροδέλες το καρότο, πασπαλίστε
• 200 γρ. κορυφές από με αλάτι και σοτάρετέ τα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια
μπρόκολο & κουνουπίδι σπρώξτε τα λαχανικά προς τα τοιχώματα του τηγανιού,
• ½ φλιτζάνι αρακάς ρίξτε στο κέντρο το υπόλοιπο λάδι και τοποθετήστε τα
• 1 καρότο σε ροδέλες φιλέτα με την πέτσα προς τα πάνω και αφήστε τα να
ροδίσουν. Γυρίστε τα προσεκτικά με μια σπάτουλα και
• 4 κουτ. σούπας γιαούρτι αφήστε να ψηθούν για 5 λεπτά ακόμα.
• ½ ματσάκι μαϊντανό Γαρνίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι, πασπαλίστε με
• 4 κουτ. σούπας λάδι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.
• αλάτι & πιπέρι 101
Μεθυσμένες
φράουλες
με μους γιαούρτι
Υλικά
Εκτέλεση
• 600 γρ. φράουλες
Πλένετε τις φράουλες, κρατάτε 4 ολόκληρες για
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη γαρνιτούρα, 4 ψιλοκομμένες και τις υπόλοιπες τις
πολτοποιείτε μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνετε τη ζελατίνη
• 1 φακελάκι ζελατίνης σκόνη
5 λεπτά σε κρυο νερό και στη συνέχεια τη ζεσταίνε-
• 2 κουταλιές κρύο νερό
τε ανακατεύοντας να διαλυθεί. Τη ρίχνετε στις πολ-
• 4 κουταλιές κονιάκ τοποιημένες φράουλες και προσθέτετε το κονιάκ.
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς.
• 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Προσθέτετε το γιαούρτι και τις ψιλοκομμένες φρά-
ουλες, ανακατεύετε και σερβίρετε σε βαζάκια. Γαρ-
νίρετε το καθένα με μία ολόκληρη φράουλα.