Page 87 - mag_27
P. 87

κολοκυθάκια

                      γεμιστά



                          με κιμά






               Υλικά                                         Εκτέλεση
                                                              Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι και τα
               •    8 στρογγυλά κολοκύθια                     αδειάζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό
                •    8 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα             λάδι τα κρεμμύδια, μετά τον κιμά, σβήνουμε με το

                •    ½ κιλό κιμάς                             κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να
                •    1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί               μειωθούν τα υγρά στα 2/3. Προσθέτουμε το ρύζι,
                •    5 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες            το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε,

                •  8 κουτ. σ. ρύζι                            σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη
                                                               φωτιά, ώσπου να τραβήξει λίγα υγρά το ρύζι και
                •    ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομ.                να χλιαρώσει το μίγμα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια στα
                 •    κουκουνάρι & μαύρες σταφίδες             2/3, τοποθετούμε σε ταψί με το υπόλοιπο λάδι και

                                                                                                          ο
                 •    αλάτι-πιπέρι                             ½ ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180  για 50'.
                 •    1 φλ. ελαιόλαδο




                                                                                                                                87






                    σπανάκι με

            καλαμαράκια



                  & μυρωδικά




               Υλικά

              •    1 κιλό καλαμαράκια
                 σε ροδέλες
                                                           Εκτέλεση
              •    1 φλ. ελαιόλαδο

              •    1 ματσάκι κρεμμυδάκια                   Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα καλαμαρά-
                φρέσκα ψιλοκομμένα                         κια μέχρι να ροδίσουν. Τα αποσύρουμε με τρυπη-
             •    1 κιλό σπανάκι φρέσκο                    τή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε

             •    1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί               ελαφρώς τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι
                                                          και μόλις μαραθεί, σβήνουμε με κρασί, προσθέτου-
             •    1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομ.               με τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε
             •    1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομ.            σε μέτρια φωτιά 15'. Συμπληρώνουμε τα μυρωδι-
            •    1 κουτ. σούπας πελτέ                     κά και τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε το φαγητό

            •    1-2 λεμόνια (το χυμό)                    για 10' ακόμα μόνο. Αποσυρούμε από τη φωτιά και
                                                         σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92