Page 87 - mag_27
P. 87
κολοκυθάκια
γεμιστά
με κιμά
Υλικά Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι και τα
• 8 στρογγυλά κολοκύθια αδειάζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό
• 8 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα λάδι τα κρεμμύδια, μετά τον κιμά, σβήνουμε με το
• ½ κιλό κιμάς κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να
• 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί μειωθούν τα υγρά στα 2/3. Προσθέτουμε το ρύζι,
• 5 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε,
• 8 κουτ. σ. ρύζι σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη
φωτιά, ώσπου να τραβήξει λίγα υγρά το ρύζι και
• ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομ. να χλιαρώσει το μίγμα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια στα
• κουκουνάρι & μαύρες σταφίδες 2/3, τοποθετούμε σε ταψί με το υπόλοιπο λάδι και
ο
• αλάτι-πιπέρι ½ ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 για 50'.
• 1 φλ. ελαιόλαδο
87
σπανάκι με
καλαμαράκια
& μυρωδικά
Υλικά
• 1 κιλό καλαμαράκια
σε ροδέλες
Εκτέλεση
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα καλαμαρά-
φρέσκα ψιλοκομμένα κια μέχρι να ροδίσουν. Τα αποσύρουμε με τρυπη-
• 1 κιλό σπανάκι φρέσκο τή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε
• 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί ελαφρώς τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι
και μόλις μαραθεί, σβήνουμε με κρασί, προσθέτου-
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομ. με τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε
• 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομ. σε μέτρια φωτιά 15'. Συμπληρώνουμε τα μυρωδι-
• 1 κουτ. σούπας πελτέ κά και τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε το φαγητό
• 1-2 λεμόνια (το χυμό) για 10' ακόμα μόνο. Αποσυρούμε από τη φωτιά και
σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.