Page 91 - mag_29
P. 91

μπισκότα

                      σοκολάτας                                                                                                 91



                   Υλικά


                   • 1 κούπα του τσαγιού μερέντα

                   • 2 κούπες του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
                  • 2 αυγά


                  • μια σταλίτσα αλάτι ανακατεμένο μέσα στο αλεύρι
                  Προαιρετικά

                  τριμμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας
                 Εκτέλεση


                 θούν.
                 Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την μερέντα με τα αυγά, να ομογενοποιη-


                 Σε χωριστό μπολάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Ενώνουμε το
                περιεχόμενο των 2 μπολς και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

                Η ζύμη θα μας φανεί μαλακιά αλλά ΔΕΝ πρέπει να προσθέσουμε καθόλου αλεύρι, οι
                ποσότητες των υλικών είναι αυτές που δίδονται και έτσι πρέπει να μείνουν.

                Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλίτσες από το μείγμα σε μέγεθος σαν το
                2ευρω, τις πατάμε λίγο από πάνω και τις βάζουμε στο ταψί του φούρνου που το έχουμε
               στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν.
               Γίνονται περίπου 25 μπισκότα! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθ-

               σκληρά, τα ψήνουμε 1-2 λεπτά παραπάνω.
               μούς, πάνω κάτω τη φωτιά, αυστηρά για 12 λεπτά. Εάν θέλουμε τα μπισκοτάκια μας πιο
               Τα ξεφουρνίζουμε αμέσως, τ’ αφήνουμε να πάρουν μια ανάσα και τα βάζουμε σε μια
              που κλείνει αεροστεγώς. Καλή επιτυχία!
              σχαρίτσα για να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν και δεν έχουν υγρασία τα φυλάμε σε κουτί
   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96