Page 101 - mag_34
P. 101

Γαρίδες


                                   στο χρώμα του πάθους




                                                               Εκτέλεση
                                                                τσαρόλα το σωτάρουμε στη μισή ποσότητα
            600 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες                        ελαιόλαδου για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς                       101
           Υλικά                                                Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι  και σε μικρή κα-
                                                                 δυνατή φωτιά. ςβήνουμε με το 1 σφηνάκι
            1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
             1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                                                                  τουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέ-
             2 δόντια σκόρδο λειωμένο                             ούζο. αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέ-
                                                                  ρι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και
              1/2 κούπα ελαιόλαδο                                  βράζουμε για 15 λεπτά. Βράζουμε σε χαμη-
              2 σφηνάκια ούζο                                      λή φωτιά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλ-
              1/2 κούπα φύλλα βασιλικού                             τσα.  ςτο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο
               λίγη ζάχαρη αλάτι και                                βασιλικό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει και
               φρεσκοτριμμένο Πιπέρι                                βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα -τα φρέσκα
                                                                     μυρωδικά τα βάζουμε πάντα στο τέλος του
                                                                     βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους.
                                                                      Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φω-
                                                                      τιά. αποφλοιώνουμε τις γαρίδες κρατώντας
                                                                      μόνο τις ουρές τους. ςε μεγάλο βαθύ τηγά-
                                                                       νι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
                                                                       προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε
                                                                        περάσει απο την πρέσα. το αφήνουμε 1-2
                                                                        λεπτά να αρωματιστεί το λαδάκι. προσθέ-
                                                                        τουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε σε μέτρια
                                                                         προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να
                                                                         πάρουν το γνωστό ροζ-πορτοκαλί χρώμα.
                                                                          ςβήνουμε με το τελευταίο σφηνάκι ούζο.
                                                                          Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη
                                                                          σάλτσα ντομάτας και συνεχίσουμε να μαγει-
                                                                           ρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακό-



                                                                           μα.
   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106