Page 101 - mag_34
P. 101
Γαρίδες
στο χρώμα του πάθους
Εκτέλεση
τσαρόλα το σωτάρουμε στη μισή ποσότητα
600 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες ελαιόλαδου για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς 101
Υλικά Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μικρή κα-
δυνατή φωτιά. ςβήνουμε με το 1 σφηνάκι
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
τουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέ-
2 δόντια σκόρδο λειωμένο ούζο. αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέ-
ρι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και
1/2 κούπα ελαιόλαδο βράζουμε για 15 λεπτά. Βράζουμε σε χαμη-
2 σφηνάκια ούζο λή φωτιά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλ-
1/2 κούπα φύλλα βασιλικού τσα. ςτο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο
λίγη ζάχαρη αλάτι και βασιλικό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει και
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα -τα φρέσκα
μυρωδικά τα βάζουμε πάντα στο τέλος του
βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φω-
τιά. αποφλοιώνουμε τις γαρίδες κρατώντας
μόνο τις ουρές τους. ςε μεγάλο βαθύ τηγά-
νι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε
περάσει απο την πρέσα. το αφήνουμε 1-2
λεπτά να αρωματιστεί το λαδάκι. προσθέ-
τουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε σε μέτρια
προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να
πάρουν το γνωστό ροζ-πορτοκαλί χρώμα.
ςβήνουμε με το τελευταίο σφηνάκι ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη
σάλτσα ντομάτας και συνεχίσουμε να μαγει-
ρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακό-
μα.