Page 117 - mag_57
P. 117
συΝΤΑΓεσ
117
Μους φράουλας
Για τη σάλτσα φράουλας
200 γρ. φράουλες
50 γρ. ζάχαρη νερό. Λειώνουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με
Σάλτσα: Μαλακώνουμε την ζελατίνα σε κρύο
2 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για τη μους πολτοποιημένες φράουλες και τις ζεσταίνουμε.
τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε
600 γρ. φράουλες
ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει
40 γρ. ζάχαρη
χλιαρό. Αποσύρουμε, στραγγίζουμε τη ζελατίνα, την
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να
350 γρ. κρέμα γάλακτος,
λιώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα φράουλας
χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Μους φράουλας: Μαλακώνουμε την ζελατίνα σε
κρύο νερό και χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή
την κρέμα γάλακτος. Παίρνουμε τις υπόλοιπες
Μέσα σε αυτό λιώνουμε τις ζελατίνες και το
προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας
καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (χτυπημένη
σε παχύρρευστη μορφή) και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα ατομικά μπολάκια και
αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Συμβουλή: Μπορούμε να βάλουμε τη σάλτσα
φράουλας σε παγοκύστες στην κατάψυξη από την
δροσιάς.
προηγούμενη. Θα σερβίρουμε τα φραουλοπαγάκια
πάνω στη μους, εντείνοντας έτσι την αίσθηση