Page 116 - mag_57
P. 116

συΝΤΑΓεσ
















































   116


                                              Τiramisu




                   • 1 κουτί φυτική κρέμα ΕΡΜΟΛ            • 3 κουτ. σούπας Kahlua
                                                           • 5 κουτ. σούπας μαυροδάφνη
                                  1 γάλα ζαχαρούχο         • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
                                       • 30 σαβαγιάρ       • 2 κοφτές κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές
                              • 500 γρ. μασκαρπόνε          • 2 κοφτές κουτ. σούπας Κακάο
                             • 4 κουτ. σούπας ρούμι

                          Εκτέλεση: • Σε 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα προσθέτουμε το στιγμιαίο
                          καφέ και 2 κουτ. σούπας ρούμι. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα
                          στρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή πυρέξ • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα,
                          προσθέτοντας  το  τυρί  κρέμα,  το  ζαχαρούχο,  τις  3  κουτ.  Kalua,  τις
                          2 κουτ. ρούμι και τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το χτύπημα στο
                           μίξερ για 2 λεπτά ακόμα • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ
                           και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και πάλι κρέμα και

                           πάλι σαβαγιάρ και τελειώνουμε με κρέμα
                           • Βάζoυμε για λίγο το γλύκισμα στην κατάψυξη.
                           Μόλις κρυώσει, το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε

                            με το Κακάο. Μετά σερβίρουμε!
   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121