Page 116 - mag_57
P. 116
συΝΤΑΓεσ
116
Τiramisu
• 1 κουτί φυτική κρέμα ΕΡΜΟΛ • 3 κουτ. σούπας Kahlua
• 5 κουτ. σούπας μαυροδάφνη
1 γάλα ζαχαρούχο • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
• 30 σαβαγιάρ • 2 κοφτές κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές
• 500 γρ. μασκαρπόνε • 2 κοφτές κουτ. σούπας Κακάο
• 4 κουτ. σούπας ρούμι
Εκτέλεση: • Σε 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα προσθέτουμε το στιγμιαίο
καφέ και 2 κουτ. σούπας ρούμι. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα
στρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή πυρέξ • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα,
προσθέτοντας το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο, τις 3 κουτ. Kalua, τις
2 κουτ. ρούμι και τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το χτύπημα στο
μίξερ για 2 λεπτά ακόμα • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ
και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και πάλι κρέμα και
πάλι σαβαγιάρ και τελειώνουμε με κρέμα
• Βάζoυμε για λίγο το γλύκισμα στην κατάψυξη.
Μόλις κρυώσει, το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε
με το Κακάο. Μετά σερβίρουμε!