Page 105 - mag_58
P. 105

συνΤΑΓεσ















































                                                                                                                               105




                                          Κοτοπουλόπιτα


                                                   Υλικά
                                                               Εκτέλεση
                                       • 1 φύλλο κουρού
                                          Για τη γέμιση       τα φύλλα δάφνης, το χυμό λεμονιού. Μόλις βράσει
                                  • 900 γρ. κοτόπουλο
                                                               Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με το καρότο, το σέλινο,
                                   • 2-3 φύλλα δάφνη
                                             • 1 καρότο       Κόβετε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε κομματάκια
                                                              αφαιρείτε τα κόκαλα και το κόβετε σε κομμάτια.
                                   • Χυμός 1 λεμονιού        και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με
                                      • 100 γρ. σέλινο       το κρασί, προσθέτετε λίγο ζωμό κοτόπουλου
                                           • 10 πράσα       Σε  κατσαρολάκι βάζετε  το γάλα, προσθέτετε το
                                                            και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
                                   1 κόκκινη πιπεριά
                        • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
                                                           Κόρν Φλάουρ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί.
                   • 3/4 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
                                                           Προσθέτετε τα αυγά, το πιπέρι και βάζετε το
                                      • λευκό κρασί       μέχρι να δέσει η κρέμα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά,
                                                           κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζετε για 1 λεπτό
               • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
                 • 9 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ
                                                          προσθέτετε τα τυριά. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με
                                           • 2 αυγά      το μίγμα πάνω από το φύλλο. Σκεπάζετε με το
                                                         ελαιόλαδο και απλώνετε το ένα φύλλο. Αδειάζετε
             •300γρ. τυρί γκούντα και τσένταρ
                                          • πιπέρι      δεύτερο φύλλο, αλείφετε με ένα αυγό και ψήνετε

                                                                                                      0
                                                        σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για
                                                        περίπου 1 ώρα. Καλή επιτυχία!
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110