Page 105 - mag_58
P. 105
συνΤΑΓεσ
105
Κοτοπουλόπιτα
Υλικά
Εκτέλεση
• 1 φύλλο κουρού
Για τη γέμιση τα φύλλα δάφνης, το χυμό λεμονιού. Μόλις βράσει
• 900 γρ. κοτόπουλο
Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με το καρότο, το σέλινο,
• 2-3 φύλλα δάφνη
• 1 καρότο Κόβετε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε κομματάκια
αφαιρείτε τα κόκαλα και το κόβετε σε κομμάτια.
• Χυμός 1 λεμονιού και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με
• 100 γρ. σέλινο το κρασί, προσθέτετε λίγο ζωμό κοτόπουλου
• 10 πράσα Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, προσθέτετε το
και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
1 κόκκινη πιπεριά
• 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
Κόρν Φλάουρ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί.
• 3/4 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
Προσθέτετε τα αυγά, το πιπέρι και βάζετε το
• λευκό κρασί μέχρι να δέσει η κρέμα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά,
κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζετε για 1 λεπτό
• 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
• 9 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ
προσθέτετε τα τυριά. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με
• 2 αυγά το μίγμα πάνω από το φύλλο. Σκεπάζετε με το
ελαιόλαδο και απλώνετε το ένα φύλλο. Αδειάζετε
•300γρ. τυρί γκούντα και τσένταρ
• πιπέρι δεύτερο φύλλο, αλείφετε με ένα αυγό και ψήνετε
0
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για
περίπου 1 ώρα. Καλή επιτυχία!