Page 104 - mag_58
P. 104
συνΤΑΓεσ
104
η Σαλάτα της Άνοιξης
Υλικά Εκτέλεση
Στύψτε τα λεμόνια και βάλτε το χυμό σ’ ένα
5 αγκινάρες φρέσκιες μπολ μαζί μ’ ένα ποτήρι νερό. Ξεφυλλίστε τις
χυμό από 2 λεμόνια αγκινάρες, βγάλτε μ’ ένα κουταλάκι το χνούδι
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο από την καρδιά τους και κόψτε τις στα 4 ή αν
1 μικρό κρεμμυδάκι κομμένο είναι μεγάλες στα 6 και ρίξτε τις στο λεμονόνερο
μπόλικη άγρια ρόκα για να μην μαυρίσουν. Κόψτε το κρεμμυδάκι
σε ψιλές φετούλες σε ψιλές φετούλες. Μόλις καθαρίσετε όλες τις
150 γραμ παρμεζάνα αγκινάρες βγάλτε τις από το νερό, στεγνώστε
κομμένη σε φλίδες τις με χαρτί κουζίνας και βάλτε τις σ’ ένα
2 κουταλάκια γλυκού μπαλσάμικο καθαρό μπολ. Αλατίστε τις, πιπερώστε τις
πάντα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίξτε το
λίγο αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τις
να μαριναριστούν για 1 ώρα. Βάλτε τις σε μια
πιατελίτσα σκορπίστε από πάνω το κρεμμύδι,
τη ρόκα και τις φετούλες παρμεζάνας. Ρίξτε το
μπαλσάμικο σταγόνα – σταγόνα. Η σαλάτα σας
είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Να θυμάστε ότι η αγκινάρες ταιριάζουν με
βραστές γαρίδες, άνηθο και αγαπούν κυρίως
το λεμόνι.