Page 93 - mag_60
P. 93
Γεωργία Δουκοπούλου της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μ. +30 6947 426662 Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
www.georgiadoukopoulou.gr
Ε. info@georgiadoukopoulou.gr
3. Γιαούρτι με φρούτο και μέλι
Η θρεπτική αξία του γιαουρτιού
συνδυάζεται με αυτήν των φρούτων
και του μελιού, δημιουργώντας ένα
άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Επέ-
λεξε φρούτα της εποχής, όπως πε-
πόνι, ροδάκινο, σταφύλια ή σύκα,
αφού πρώτα τα ψιλοκόψεις σε μι-
κρά κομματάκια.
1. Γάλα ή γιαούρτι με 2-3 κ.σ.
βρώμη, 1 κ.σ. cranberries ή στα-
φίδες και ½ χούφτα ξηρούς καρ-
πούς ή λίγο μέλι
Το συγκεκριμένο γεύμα είναι εύ-
κολο και πλούσιο σε φυτικές ίνες, 93
σίδηρο, σύνθετους υδατάνθρακες
και ω3 λιπαρά οξέα. Θα σε ενθου-
σιάσει με την ιδιαίτερη γεύση του,
ιδιαίτερα αν είσαι λάτρης των γα-
λακτοκομικών.
2. Χυμός πορτοκάλι και 1 τοστ με
τυρί και γαλοπούλα
Το πιο εύκολο γεύμα, ιδιαίτερα στην
περίπτωση που βιάζεσαι. Μέχρι να 4. Ομελέτα με λαχανικά, 1 φέτα
ντυθείς, έχει ψηθεί το τοστ και ο χυ- τυρί και ψωμί ολικής αλέσεως
μός θα σε ξεδιψάσει αμέσως. Γρήγορο και εύκολο- στην δημιουρ-
γία του- πιάτο, ιδανικό για πρωινό
γεύμα και με λίγες θερμίδες- για
όσους ενδιαφέρονται. Ψιλόκοψε
τα λαχανικά και σοτάρισέ τα σ’ ένα
αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο
ή και καθόλου λάδι, μέχρι να μα-
λακώσουν και να απορροφήσουν