Page 101 - mag_62
P. 101
της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
101
ρών, που μπορούν να προκαλέσουν σο- τές γλυκαντικές ουσίες θα σου δώ-
βαρά προβλήματα στην υγεία, όπως και σουν τη δυνατότητα να αποφύγεις τον
κατάθλιψη, σύμφωνα πάντα με έρευνες κίνδυνο της κατάθλιψης. Η ασπαρτάμη,
που έχουν συνδυάσει την τελευταία με το συστατικό που χρησιμοποιείται σε
μια διατροφή πλούσια σε αυτά. προϊόντα όπως τα αναψυκτικά διαίτης,
μπλοκάρει την παραγωγή του νευρο-
5. Οι τεχνητές διαβιβαστή σεροτονίνη, που ανέφερα
γλυκαντικές ουσίες και παραπάνω. Αυτό μπορεί να προκα-
Μην νομίζεις πως μόνο η ζάχαρη είναι λέσει από πονοκεφάλους, αϋπνία, κακή
αρνητική για την υγεία και ότι οι τεχνη- διάθεση, μέχρι βέβαια και κατάθλιψη.
Βιβλιογραφία:
1. Fernstrom, M., Krowinski, R., Kupfer, D., (1987). Appetite and food preference in depression: Effects of imipramine treatment.
Appetite, Vol.22(5), pp 529-539
2. Macht, M., (2008). How emotions affect eating: A five-way model. Appetite, Vol.50(1), pp.1-11
3. Wurtman,R., Wurtman, J., (1995). Brain Serotonin, Carbohydrate-Craving, Obesity and Depression. Obesity Society, Vol.3(4),pp.477–480
4. Wurtman, J., (1993). Depression and weight gain: the serotonin connection. Journal of Affective Disorders, Vol.29(2–3), pp 183-192