Page 106 - mag_62
P. 106

συΝΤΑΓεσ
















































   106


                                   Mελομακάρονα



                                 η συνταγή της γιαγιάς




                                                     ΥΛΙΚΑ      Δημιουργία: Φτιάχνουμε το σιρόπι
                                                                βάζοντας σε σκεύος 20cm/2lt τα τρία
                 • 2 φλυτζάνια τσαγιού αραβοσιτέλαιο             υλικά του και βράζοντάς το για 10 λεπτά.
                         • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη           Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο
                          • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα           για αρκετή ώρα. Βάζουμε τη ζάχαρη και
                                       • 1 κουταλάκι σόδα
                                      • 4 κουταλιές κονιάκ       χτυπάμε πάλι καλά. Ρίχνουμε τη σόδα στο
                                                                 πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μπωλ
                           • 4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι           του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα
                               • ξύσμα από ένα πορτοκάλι          στερεά, αφού ανακατέψουμε το μπέϊκιν
                                      • 1 κουταλιά σούπας
                               κανελογαρύφαλα τριμμένα            με το αλεύρι. Πλάθουμε τα μελομακάρονα
                                                                  και τα τοποθετούμε στο ταψί 36cm.
                          • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ          Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 ή 40
                                   • 1 κιλό αλεύρι περίπου         λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
                                         • καρύδια τριμμένα        Στο ζεστό ταψί όπως θα το βγάλουμε


                                                       Σιρόπι:     από το φούρνο θα ρίξουμε το κρύο σιρόπι.
                                                                   Θα τα βγάλουμε σε πιατέλα
                                  • 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι        όπου θα τα πασπαλίσουμε
                               • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη          με τριμμένο καρύδι.
                                  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111