Page 106 - mag_62
P. 106
συΝΤΑΓεσ
106
Mελομακάρονα
η συνταγή της γιαγιάς
ΥΛΙΚΑ Δημιουργία: Φτιάχνουμε το σιρόπι
βάζοντας σε σκεύος 20cm/2lt τα τρία
• 2 φλυτζάνια τσαγιού αραβοσιτέλαιο υλικά του και βράζοντάς το για 10 λεπτά.
• 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο
• 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα για αρκετή ώρα. Βάζουμε τη ζάχαρη και
• 1 κουταλάκι σόδα
• 4 κουταλιές κονιάκ χτυπάμε πάλι καλά. Ρίχνουμε τη σόδα στο
πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μπωλ
• 4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι στερεά, αφού ανακατέψουμε το μπέϊκιν
• 1 κουταλιά σούπας
κανελογαρύφαλα τριμμένα με το αλεύρι. Πλάθουμε τα μελομακάρονα
και τα τοποθετούμε στο ταψί 36cm.
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 ή 40
• 1 κιλό αλεύρι περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
• καρύδια τριμμένα Στο ζεστό ταψί όπως θα το βγάλουμε
Σιρόπι: από το φούρνο θα ρίξουμε το κρύο σιρόπι.
Θα τα βγάλουμε σε πιατέλα
• 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι όπου θα τα πασπαλίσουμε
• 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με τριμμένο καρύδι.
• 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό